• Josefine 't Lam.
• Josefine 't Lam. Foto: aangeleverd

Hamarithi-leden tevreden over prestaties in nationale finales

Sport 64 keer gelezen

AALST • Namens Hamarithi (Aalst) kwamen Josefine 't Lam en Koen Hermes dit weekend uit op de nationale bondsfinales van het turnen.

Josefine 't Lam kwam in actie in Duiven. Een zeer knappe prestatie dat deze jonge instapper op nationaal niveau 2 in actie mocht komen. Ze startte sterk op vloer. Alle bonussen werden geteld en ze scoorde 13,550 wat een goede score was, plaats 16. Op sprong turnde Josefine een handstandoverslag over de pegasus, nog wat met een licht gebogen heuphoek, en een keurige arabier streksprong. Dit leverde haar 13,350 punten op. Bij het onderdeel rek lette de turnster zeer goed naar de tips en dit resulteerde in een van haar beste oefeningen van dit seizoen. Met een keurige achttiende plaats mag ze hier tevreden mee zijn (12,100 punten). Josefine sloot af met een goede balkoefening, al bleven de punten wel uit. Allround kwam zij tot plaats 25.

Clubgenoot Koen Hermes kwam in actie bij het Nederlands kampioenschap bij de pupillen in de talentendivisie. Allround kwam hij tot plaats 12. Met een puntenaantal van ruim negentig punten heeft hij dit seizoen ontzettend veel geleerd en groei doorstaan. Bij de toestelfinales turnde Koen een ringoefening met een hapering, hij werd hier zesde. Op het onderdeel sprong liet hij een nette dubbel schroef en arabier tot lig zien. Hij werd hier vierde.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden