Afbeelding

Stichting Cyclocross Zaltbommel gaat Uiterwaardencross organiseren

Sport 731 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Met de oprichting van Stichting Cyclocross Zaltbommel is een begin gemaakt aan de organisatie van een nieuw jaarlijks terugkerend sportevenement op de Bommelse uiterwaarden: De Uiterwaardencross.

De stichting wil op zondag 28 januari 2018 de eerste editie van dit laagdrempelige wielerevenement te organiseren. De bedoeling is dat op regionaal niveau op cyclocrossfiets of mountainbike door jong en oud gestreden kan gaan worden.

De organisatie van deze wedstrijd is een opstap naar een KNWU-gecertificeerde wedstrijd in 2019 en Stichting Cyclocross Zaltbommel spreekt de ambitie uit in de toekomst een Nederlands kampioenschap Cyclocross te organiseren.

Zeer geschikt
"Het uiterwaardenparcours is zeer geschikt voor een veldrit en is met zijn natuurlijke tribunes, diverse ondergronden en goede faciliteiten een perfecte locatie voor een cyclocrosswedstrijd", aldus voorzitter van Stichting Cyclocross Zaltbommel en fietsliefhebber Robert Schimmer.

Naast het organiseren van de Uiterwaardencross hoopt Stichting Cyclocross Zaltbommel de jeugd uit de Bommelerwaard op zondag 28 januari aan de hand van clinics en jeugdwedstrijden te activeren om meer te gaan sporten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden