Afbeelding

Te hard rijdende man uit Ameide moet rijbewijs inleveren

Algemeen 789 keer gelezen

AMEIDE/REGIO • De politie heeft zaterdag en zondag op diverse locaties in de regio gecontroleerd op de snelheid. Hierbij werden 72 bestuurders bekeurd voor de snelheid, waaronder een 37-jarige bestuurder uit Ameide. Hij mocht zondag zijn rijbewijs inleveren omdat hij 137 kilometer per uur reed op de N480 ter hoogte van Streefkerk. De Officier van Justitie gaat bepalen of hij zijn rijbewijs terug krijgt.

Ook op de N214 tussen Meerkerk en Oud-Alblas werd gecontroleerd. Hier is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 109 km/uur.

Op de N483 tussen Sliedrecht en Bleskensgraaf werd 107 km/uur gemeten. Op de N481 nabij Bleskensgraaf, tussen de N214 en de N480, werd 117 km/uur,  gereden door een 50-jarige bestuurder uit Nieuw-Lekkerland.

Op de 60 km/uur wegen werden nog een aantal 30+ en 40+ overtredingen gemeten. Op de Peppelweg in Groot-Ammers reed een 19-jarige, beginnende bestuurder 103 km/uur. Hij raakt hiermee tevens een punt van zijn rijbewijs kwijt.

Op de Beemdweg (60) te Hoogblokland werden in zeer korte tijd vier bestuurders gemeten die daar reden met snelheid tussen de 89 en 94 km/uur.

De laagst bekeurde overschrijding bedroeg 16 en de hoogste 57 km/uur.

Beter weten
Saillant detail is dat van de 72 bekeurde bestuurders er 57 wonen in plaatsen grenzend aan de controle locaties. "Zij zouden beter moeten weten", aldus de politie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden