Nacompetitie lonkt voor Spirit VR 1 (maar eerst de beker)

Sport 624 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Spirit Vrouwen 1 speelde in Amsterdam een goede wedstrijd tegen de nummer 4 van de 1e klasse, Wartburgia. In de eerste helft werd al duidelijk dat de Ouderkerkse vrouwen voor drie punten naar de hoofdstad waren gekomen. Die konden na afloop ook daadwerkelijk mee naar huis.

Na enkele Ouderkerkse kansen was het in de 25ste minuut raak. Tess Jonker gaf diep op Emmie de Winter, die met een slim tikje tussen twee tegenstanders door de bal bij Anne Rink bezorgde. Zij omspeelde de keepster en schoof de bal in het lege doel: 0-1.

Ook de tweede goal, enkele minuten later, kwam op naam van Anne.

Hattrick van Anne
Wartburgia deed nog wat terug (1-2), maar in de 35ste minuut vergrootte Spirit de voorsprong via -wie anders- Anne.

De tweede helft was een stuk minder. Spirit toonde nog steeds veel inzet, maar de combinaties lukten veel minder en Wartburgia kwam beter in de wedstrijd. Dit leidde tot de 2-3, enkele minuten voor tijd.

Eerste in derde periode
Spirit pakte de drie punten en is hiermee officieel veilig voor nacompetitie tegen degradatie.

Het stijgt zelfs naar de vierde plek en staat eerste in de derde periode. Wellicht volgt er dus een toetje, maar eerst op 4 mei de halve finale van de KNVB-beker.