Afbeelding
Foto: Crimpenhof

Crimpenhof viert Koningsdag met PetPretPark, kinderkunst en oud-Hollandse spelletjes

Nieuws 465 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In en rondom winkelcentrum Crimpenhof is het op Koningsdag feest. Naast de traditionele vrijmarkt is zaterdag 27 april ook de opening van het PetPretPark en kan iedereen vanaf deze dag de tentoonstelling ‘Plastic not so fantastic! – Superhelden ruimen op!’ komen bekijken.

Om 11.00 is in het winkelcentrum de feestelijke opening van het PetPretPark, een interactieve speeltuin voor kinderen die draait om de circulaire economie. Hier kunnen ze knutselen en spelen met ‘afvalplastic’. Het park bij Discus Vonk Diervoeders wordt geopend door wethouder Wubbo Tempel en de jonge klimaatburgemeester Janita.

Terwijl de kinderen genieten van het PetPretPark, kunnen ouders, opa’s en oma’s bij Hema profiteren van een speciale aanbieding: een kleine koffie, cappuccino of thee to go voor 1,50 euro. Het park is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Tegelijkertijd wordt op het Van Vlietplein de tentoonstelling ‘Plastic not so fantastic! - Superhelden ruimen op!’ gehouden. Hier tonen tien kunstwerken, gemaakt door basisscholen en BSO’s uit Krimpen aan den IJssel, hoe afvalplastic kan worden omgezet in creatieve kunstwerken. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk via stemkaartjes bij de tentoonstelling of online op de website en social media kanalen van Crimpenhof.

Na de aubade op het Raadhuisplein begint om 10.30 uur de vrijmarkt, die duurt tot 16.00 uur in de Crimpenhof en op het Tuyterplein. Ook zijn er gratis activiteiten voor kinderen in het overdekte winkelcentrum, zoals oud-Hollandse spelletjes, een knutselworkshop en een kids beautystand. Voor de kinderen is er ook een oranje suikerspin om Koningsdag compleet te maken.

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden