• De opening van de tentoonstelling.
• De opening van de tentoonstelling.

Expositie ‘ZilVERbinding (van jongerenproject Sprekend Zilver) in Zilvermuseum

Nieuws 354 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Wethouder Jeugd Irma Bultman opende vrijdag de expositie ‘ZilVERbinding van jongerenproject Sprekend Zilver.

Afgelopen twaalf weken werkte een groep jongeren tijdens dit project aan een sieraad dat voor hen van betekenis is. Tot en met 13 mei schittert hun werk in het Zilvermuseum. 

Wethouder Irma Bultman opende samen met enkele jongeren de expositie Zilverbinding, door een zilveren gordijn open te trekken. 

Brainstorm
De jongeren zijn tijdens een brainstorm zelf gekomen op de naam van de exposite Zilverbinding. Immers hebben zij elkaar gevonden via het zilver en ook letterlijk in de workshop het zilver verbonden.

“Ons werk is echt handmade, je wordt er happy van”, aldus een van de jongeren. 

Bij de expositie kan de bezoeker lezen waarom een bepaald werkstuk gemaakt is. Vaak schuilen daar heel persoonlijke redenen achter, zoals de gravering van de naam van een oma, aan wie nog vaak gedacht wordt.

Innovatieve samenwerking
Sprekend Zilver is een innovatieve samenwerking van het Zilvermuseum en Gro-Up Buurtwerk en is mogelijk dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

‘Samen cultuur maken versterkt de veerkracht van jongeren, verbindt en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling’, meldt het Zilvermuseum. ‘In de afgelopen twaalf weken hebben de jongeren veel plezier beleefd met elkaar, een mooi sieraad gesmeed en kennisgemaakt met het beroep van de goud- en zilversmid. Naast de lessen in het Zilvermuseum bezochten zij de Vakschool Schoonhoven, goudsmid Kirsten Quaedackers en zilversmid Paul de Vries’.

Nieuwe groep
In september start het project met een nieuwe groep.

Jongeren kunnen meedoen in de leeftijd van 12 (brugklas) tot en met 18 jaar. Voor meer informatie: Ilona.vanelswijk@gro-up.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden