• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen.
• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen. Foto: John Wijntjes

Prestatieafspraken: ‘Meer en betere sociale huurwoningen’

Nieuws 1.516 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Sociale huurwoningen verbeteren en het aantal vergroten. Dat is de inzet van prestatieafspraken die de gemeente Krimpenerwaard en de woningcorporaties QuaWonen, Groen Wonen Vlist, Mozaïek Wonen, Hef Wonen, Woon Zorg Nederland en huurdersorganisaties hebben gemaakt. 

De partijen streven ernaar dat iedere inwoner van de gemeente Krimpenerwaard een comfortabele en veilige woonomgeving heeft. 

Snel aanpakken van overlast
Wethouder Ria Boere: “Er zijn afspraken gemaakt om kwetsbare groepen te ondersteunen om zelfstandig te kunnen wonen. Daarnaast werken we actief aan het snel aanpakken van overlast en het voorkomen van woonfraude.”

De gemeente en woningcorporaties willen daarnaast in 2050 ‘aardgasvrije, CO2-neutrale, duurzame en betaalbare’ woningen realiseren. 

Extreme weersomstandigheden
Boere: “Daarnaast wordt gekeken naar manieren om de woonomgeving beter bestand te maken tegen extreme weersomstandigheden. Ook komt er meer aandacht voor de natuur en biodiversiteit rondom woningen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden