Afbeelding
Foto: Bron: privé foto M. Heus

Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht

Nieuws 797 keer gelezen

PAPENDRECHT • Voor Hoog Sensitieve Personen (HSP) uit de regio wordt op vrijdag 17 mei een bijzondere ontmoetingsplek gecreëerd. Op die dag vindt van 10.00 tot 12.00 uur het eerste HSP Café - Drechtsteden plaats op de locatie van de Volksuniversiteit van Papendrecht.

De organisatie ligt in handen van Marjolein Heus van Coachingspraktijk BE-SU-ARE. De naam BE-SU-ARE staat voor Be As You Are, oftewel; zijn zoals je bent. Marjolein (zelf ook een HSP) is Holistisch Coach en recentelijk afgestudeerd als Hooggevoeligheids-deskundige. “Holistisch klinkt wellicht bijzonder, maar het betekent enkel dat ik tijdens het coachen kijk naar de mens als geheel”, vertelt Marjolein. Juist deze benadering sluit goed aan bij hoog sensitieve personen. Met haar eigen coachingspraktijk is Marjolein vastbesloten om veilige en ondersteunende begeleiding te bieden aan mensen die hooggevoelig zijn.

Marjolein: “Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is een persoonlijkheidskenmerk dat bij één op de vijf personen voorkomt. Er is dus altijd wel iemand in de directe omgeving te vinden die hooggevoelig is. Veel mensen zijn zich niet bewust van de eigen hooggevoeligheid, maar lopen wel tegen de uitdagingen aan. Overprikkeling, stress of zelfs burn-out komt veel voor onder HSP. Mijn missie is om hoogsensitiviteit meer onder de aandacht te brengen bij de HSP zelf, maar ook bij bedrijven en instanties. Het doel is om te voorkomen dat men vastloopt in werk of privé en daarnaast ook om de mooie kanten van hooggevoeligheid te belichten”, vertelt Marjolein. 

Het HSP Café is bedoeld als ontmoetingsplek waar hoogsensitieve personen herkenning en erkenning kunnen vinden. Het is een mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten, ervaringen te delen of gewoon samen te zijn in een informele omgeving, waar begrip en acceptatie centraal staan.

De kosten voor deelname aan het HSP Café - Drechtsteden bedragen 20 euro en aanmelden kan tot 15 mei door een e-mail te sturen naar info@coachingspraktijk-besuare.nl.

Voor meer informatie over het HSP Café en over BE-SU-ARE: www.coachingspraktijk-besuare.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14
Afbeelding
Fietser raakt gewond bij val in Alblasserdam 112 2 mei, 12:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden