• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht. Foto: Bert Bons

Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: ‘Veel zieken gehad’

Nieuws 1.072 keer gelezen

PAPENDRECHT • Pas over een maand wordt duidelijk welke extra maatregelen de gemeente Papendrecht in samenwerking met Fokker gaat nemen om de verkeersoverlast rondom het bedrijf te verminderen.

Dat bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, toen een voorstel van GroenLinks besproken werd om de overlast op het Westeind te verminderen. Een maand geleden had de gemeenteraad al een beslissing genomen over een pakket aan maatregelen om de situatie te verbeteren.

Aanvullende maatregelen
GroenLinks wilde aanvullende maatregelen nemen, omdat met name de bewoners van het Westeind erg veel last hebben van trillingen en geluidsoverlast van verkeer dat van en naar Fokker gaat.

De overlast is in het afgelopen jaar toegenomen, nadat vestigingen van Fokker in Hoogerheide en Helmond gesloten zijn en de werkzaamheden van die locaties zijn overgebracht naar Papendrecht. Sindsdien is het een stuk drukker op het Slobbengors. Straten als de Eilandstraat en het Westeind zijn daarop niet berekend.

Even afwachten
De meerderheid van de raad vond de extra maatregelen die GroenLinks voorstelde, niet nodig. “Naar aanleiding van de vorige vergadering in februari is de gemeente al in gesprek met Fokker over het verminderen van de overlast. We willen de resultaten daarvan eerst afwachten”, redeneerden veel andere partijen. Uiteindelijk waren naast GroenLinks alleen Onafhankelijk Papendrecht en de PvdA voor de extra maatregelen die GroenLinks voorstelde.

Dat afwachten op de resultaten duurt overigens langer dan de bedoeling was. “Tijdens de vorige vergadering, een maand geleden, is afgesproken dat we binnen twee weken wat zouden horen. Ik heb nog niets gehoord. Het ik wat gemist?”, vroeg Chris Grimmius van GroenLinks aan het gemeentebestuur.

Wethouder Sophia de Keizer benadrukte dat de gemeente ‘grote aandacht’ heeft voor de problematiek, maar dat er de afgelopen weken veel zieken waren op het gemeentehuis. Ze beloofde dat er volgende maand een update gegeven kan worden over de maatregelen die genomen gaan worden om de overlast van (verkeer van) Fokker te beperken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden