• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt. Foto: Aangeleverd

Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij

Nieuws 1.451 keer gelezen

papendrecht • Bouwen, bouwen, bouwen. Die oproep, of wens, klonk donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, toen de woningbouwlocatie aan de Douwes Dekkerlaan werd besproken.

Op de agenda stond de aankoop van het pand aan de Douwes Dekkerlaan 1b. Dat pand, waar nu nog FitVision en Fysio Papendrecht zitten, gaat zo snel mogelijk gesloopt worden, zodat er op die locatie en in dat gebied woningen gebouwd kunnen gaan worden.

Nog een klein stukje grond
Er is nog één klein stukje grond dat nu nog geen eigendom is van de gemeente. Dat is het stukje waar vroeger de friettent stond. De gemeente hoopt zo snel mogelijk overeenstemming te bereiken over het kopen van deze laatste vierkante meters.

De aankoop van FitVision en Fysio Papendrecht kost de gemeente 650.000 euro. Een deel van dat bedrag is ook nodig voor een schadeloosstelling aan de bedrijven die er nu nog zitten.

Geen scholen
Het was in het verleden de bedoeling dat de scholen voor voortgezet onderwijs mogelijk zouden verhuizen naar een nieuwe locatie in het gebied tussen de Jacob Catslaan, Rembrandlaan en Douwes Dekkerlaan. Maar die plannen zijn veranderd.

Het gebied is daardoor niet meer nodig voor schoolgebouwen. Er kunnen daardoor nu woningen komen. In het gebied kunnen naar verwachting tientallen huizen en appartementen gerealiseerd worden.

Het is nog onduidelijk wat er dan gebeuren moet muziekvereniging Excelsior. De partijen in de gemeenteraad vroegen daarvoor donderdag aandacht. “We hebben oog voor de zorgen van Excelsior”, reageerde wethouder Sophia de Keizer tijdens de vergadering.

Anderhalf jaar
“Ze mogen nog anderhalf jaar op plek zitten waar ze nu zitten. Dan verwachten we te gaan beginnen met bouwen.” Maar dat zal gefaseerd gebeuren en waarschijnlijk niet beginnen op de locatie van het verenigingsgebouw. Wethouder De Keizer: “Er is nog ruimte en we zijn met hen in gesprek.”

In de begroting van de gemeente Papendrecht was geen rekening gehouden met de verwerving van het pand van de fysiotherapie. Daardoor moet de gemeente nu extra kosten gaan maken. Naar verwachting is dat geen probleem, omdat in dit geval de kosten voor de baten uitgaan. Het realiseren van woningen zal de gemeente Papendrecht het nodige opleveren.

De voorbereidingen voor de wijziging van het omgevingsplan zijn in volle gang. Waarschijnlijk kan de gemeenteraad van Papendrecht hierover in het vierde kwartaal van dit jaar een besluit nemen. Dan wordt duidelijk hoeveel huizen er kunnen komen en hoe de nieuwe woonwijk er in grote lijnen uit gaat zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koningsdag in Alblasserdam officieel van start met zingen Wilhelmus en hijsen vlag bij Landvast korte video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Scooter in brand langs Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland met korte video 14 uur geleden
Afbeelding
BSO-locaties van Fit-Kidz mogen van gemeente Papendrecht openblijven Nieuws 26 apr, 19:42

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden