• Dennis Bosch tussen leerlingen tijdens de pauze in de aula.
• Dennis Bosch tussen leerlingen tijdens de pauze in de aula. Foto: William Hoogteyling

Lingeborgh Geldermalsen heeft een nieuwe directeur

Zakelijk 2.276 keer gelezen

GELDERMALSEN • Dennis Bosch is in april begonnen als directeur van de Lingeborgh in Geldermalsen. Daarnaast start een grote klus deze week: een verbouwing van het schoolgebouw.

Op 2 april kwam Dennis Bosch in dienst, als opvolger van Ronald van der Vlies. Die ging met pensioen na ruim veertig jaar in het onderwijs. Bosch werkte vanaf 2008 bij de vmbo-locatie van Lek en Linge Culemborg, sinds 2021 als directeur. “Het is prachtig om deze school te mogen overnemen en verder uit te bouwen”, zegt hij over zijn nieuwe baan. “Als enige vmbo-school in de regio West Betuwe nemen we een unieke positie in. De afgelopen jaren in Culemborg heb ik mij gericht op technische profielen in het vmbo. Voor mij is het uitdagend dat de Lingeborgh andere profielen aanbiedt dan Lek en Linge. Vier mooie beroepsgerichte afdelingen voor basis en kader, die we verder ontwikkelen. Daarnaast biedt het nieuwe praktijkgerichte programma voor vmbo tl, havo en vwo kansen om praktischer te leren binnen de school en nauw samen te werken met bedrijven in de regio.”

De verbouwing

Er komt veel bij de verbouwing kijken. “Terwijl de school nog volop in bedrijf is wordt al met de werkzaamheden begonnen”, laat Bosch weten. “Maar als het achter de rug is, hebben we flink verduurzaamd. Van het hoofdgebouw wordt de ventilatie gemoderniseerd, de verlichting omgebouwd naar led en het dak vernieuwd. Verder wordt in het brugklasgebouw de koeling van het ventilatiesysteem geoptimaliseerd.”

Een warm ontvangst

De ontvangst in Geldermalsen ervaart hij als warm en enthousiast. “Er heerst een prettige collegiale sfeer. Een mooie school met een betrokken en hardwerkend team.” Tot slot: “Ronald van der Vlies woont in Son en Breugel. Laat ik daar nu geboren en getogen zijn. Het Brabantse blijft dus een beetje aanwezig.”

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden