• Maurik Battle of de Boats 2023.
• Maurik Battle of de Boats 2023. Foto: William Hoogteyling

Jongeren aan de slag met boot bouwen bij bedrijven

Nieuws 780 keer gelezen

REGIO • De Battle of the Boats georganiseerd door Hub Rivierenland vindt dit jaar voor de vierder keer plaats. De datum is vrijdag 14 juni op het Eiland van Maurik.

Het is een samenwerking tussen jongeren en bedrijven inclusief een vaarwedstrijd met zelfgebouwde boten. 

Boot bouwen

De ontwerpen van de boten zijn inmiddels gemaakt, de expertcheck is achter de rug. De komende weken gaan de leerlingen de boot daadwerkelijk bouwen bij de diverse deelnemende bedrijven.

Dit jaar stonden ROC Rivor, De Lingeborgh, KWC, Lek en Linge Culemborg, Het Westeraam, Olympus College, Maarten van Rossem en Van Lodenstein College in de startblokken om gekoppeld te worden aan de deelnemende bedrijven uit de regio. 

Dat is goed gelukt, in totaal acht teams gaan met elkaar de strijd aan in wie de meest snelle, creatieve en duurzame boot maakt. 

Deze wedstrijd is een vorm van onderwijs dat vele aspecten raakt. Docenten merken dit en genieten hiervan. Er ontstaat een trend om deze uitdaging op te nemen in het curriculum, bijvoorbeeld bij KWC Praktijkonderwijs, bij Lek en Linge vmbo (nieuw vak) en bij Van Lodenstein College (als deel van vakhavo).

Wereld buiten school

Dit is leren met de wereld buiten school, door samen te werken, over de grenzen van verschillende onderwijsniveaus en scholen heen. 

Wil Kosterman, wethouder Economische Zaken van Gemeente West Betuwe, was ook bij de aftrap en begeleidde de matching met Limbowand B.V., De Vree en Sliepen B.V., JCVANKESSEL Bouw, Bouwbedrijf Van Dillen B.V., Elk Welzijn, Bouwmensen Rivierengebied, Van Mourik Bouw B.V., WCA & DeepYachts, Timmer B.V.

De presentatie ligt dit jaar in handen van Tim Schouten, ook bekend van Checkpoint (EO/Zapp) en Tessa Veldhuis. Battle of the Boats is te volgen via de sociale mediakanalen van Hub Rivierenland en via de projectpagina op www.hubrivierenland.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden