Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Team Herwijnen haalt 70.000,00 euro op voor het goede doel

Sport 1.843 keer gelezen

HERWIJNEN • Team Herwijnen heeft tot nu toe 70.000,00 euro opgehaald voor kankeronderzoek.

BIG Challenge heeft een tussenstand bekendgemaakt voor inzameling van het bedrag van 1.245.620,31 euro tot nu toe in totaal. Dit bedrag zal de komende maanden verder stijgen. 

Op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni zijn 246 deelnemers van Big Challenge op de fiets of te voet de strijd aangegaan op de Franse berg. In totaal hebben meer dan vijfduizend mensen deelgenomen aan de Alpe D’HuZes.

Ontroerende bijeenkomst

Op dinsdag 30 mei kwamen fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers samen in Alpe d’Huez om hun geliefden te gedenken. Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst vertelden enkele deelnemers hun persoonlijke verhaal aan een muisstil publiek. 

Dit alles werd begeleid door de aangrijpende liederen van Maarten Peters, die elk jaar de Alpe D’HuZes opvrolijkt met zijn ontroerende muziek.

70.000,00 euro op

Sinds 2009 nemen diverse teams uit de agrarische sector deel aan de Alpe D’HuZes onder de naam BIG Challenge. Ook vanuit Herwijnen heeft een team meegedaan. Ze hebben maandenlang diverse acties georganiseerd, zoals een draaiavond, tennistoernooi en bandjesavond, om zoveel mogelijk geld in te zamelen. 

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app