• Quinty Ton in de aanval.
• Quinty Ton in de aanval. Foto: Aangeleverd

Wedstrijdkilometers voor Arensman en Ton in Zuid-Europa

Sport 755 keer gelezen

WEST BETUWE • Twee wielerprofs uit West Betuwe waren afgelopen week actief op het hoogste niveau. Quinty Ton reed haar eerste wedstrijdkilometers in Spanje en Thymen Arensman was met een ijzersterke ploeg naar de Algarve afgereisd voor de eerste beschietingen van het wielerseizoen. 

Liv Racing TeqFind, de ploeg van Quinty Ton was naar Valencia afgereisd om in vier etappes te zien waar kopvrouw Maci Garcia in het algemeen klassement kon eindigen. 

Quinty Ton

Het was voor de 24-jarige Ton hard werken om haar Spaanse kopvrouw bij te staan. Het belette Ton ook niet om regelmatig zelf op avontuur te gaan. Ook bleek de renster uit Geldermalsen een paar goede sprintbenen te hebben meegenomen naar de Spaanse zon. In tegenstelling tot andere jaren kon ze zich mengen in de sprints voor etappezeges. In de eerste twee etappes eindigde ze net buiten de top-10.  Tijdens de derde etappe stonden er veel hoogtemeters op het programma en was het vooral zaak Garcia in een goede uitgangspositie te brengen. Aan de missie kon Ton goed meewerken al kostte het wel zelf een korte klassering, ze moest de groep met favorieten en haar kopvrouw laten gaan. De ploeg van Ton keerde niet ontevreden huiswaarts met een negende plek voor Garcia. Ook de wielrenster zelf is vol goede moed teruggekeerd uit Spanje: “Nog een klein stapje erbij en ik doe straks echt mee in de finales. Sprinten was nieuw maar zeker een mooie ervaring.”

Thymen Arensman 

Voor de 23-jarige Thymen Arensman uit Beesd stond de tweede meerdaagse wedstrijd op het programma: De Ronde van de Algarve. Zijn ploeg INEOS-Grenadiers had een ijzersterke ploeg afgevaardigd. In het eindklassement stonden uiteindelijk twee renners van de Britse ploeg op het podium. Het was de teamprestatie die op Arensman indruk heeft gemaakt en naar meer smaakt. Ploeggenoot Thomas Pidcock won de vierde etappe en Martinez voor teamgenoot Ganna het eindklassement. Zelf baalde Arensman nog van twee situaties waarin hij te maken kreeg met materiaalpech: “Op het slechts denkbare moment in de koers.” Hij hoopt dat het hierbij blijft voor de komende wedstrijden en kijkt uit naar het vervolg van het seizoen.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie