• Heren GO'97 in actie.
• Heren GO'97 in actie. Foto: Aangeleverd

Heren GO’97 doen goede zaken 4-0

Sport 532 keer gelezen

GELDERMALSEN • In een volleybalteam waarin de jeugdige nieuwelingen steeds beter hun draai vinden en dominanter worden in het veld, moest GO het afgelopen vrijdag opnemen tegen de nummer 6 Limes. Eerder dit seizoen werd in De Meern redelijk moeizaam met 3-1 gewonnen van deze tegenstander, die zijn laatste 5 wedstrijden wist te winnen, inclusief een knappe overwinning op de koploper.

‘Lekker ballen en serveren op de libero’

De instructies van coach Smidt waren duidelijk: “Lekker ballen en serveren op de libero.” Beide lukte vanaf het eerste punt uitstekend. De libero bij Limes kreeg geen moment goed controle op de afwisselende service van GO. Met af en toe mooie lange rally’s, won de thuisploeg de eerste sets overtuigend met 25-18 en 25-17. Aan het eind van de derde set werd het nog even nagel bijten. De libero bij de tegenstander bleef de derde set langs de kant en het ging de hele set gelijk op. Op 24-23 verzuimde GO’97 om het af te maken en vervolgens kregen beide ploegen diverse setpoints.

Blijven knokken

Het was uiteindelijk mid-aanvaller Tim van Lagen die met een fantastische blokkeer-actie bij de stand 28-27 het beslissende punt voor GO wist te scoren. Hoewel de overwinning inmiddels een feit was, ging GO ook in de laatste set voor de volle winst en de 5 punten. Ondanks diverse wissels bleef de ploeg voor ieder punt knokken en won de set met 25-19. Door de 4-0 overwinning verstevigt GO de huidige derde plaats in de competitie. Zaterdag gaan de mannen op bezoek bij het laag geklasseerde LVV in Lopik.