• Carambole D.I.S.C. B.V. ging de strijd aan met de koploper ABC 't Töpke.
• Carambole D.I.S.C. B.V. ging de strijd aan met de koploper ABC 't Töpke.

Sterke prestatie Carambole D.I.S.C.

Sport 438 keer gelezen

RUMPT • Ronde 5 in de Eredivisie is zaterdag 14 januari gespeeld. Carambole D.I.S.C. B.V. ging de strijd aan met de koploper ABC ‘t Töpke die speelt in Siebengewald.

Tegen de Nederlands kampioen

Carambole D.I.S.C. trad ditmaal aan met Lyon Megens, Ricardo Goud en Marco Kivits. In de eerste ronde moest Megens het spits afbijten in het 47/2 tegen de kersverse Nederlands kampioen Micha van Bochum. Beide spelers gingen stroef van start. Megens kon geen grip krijgen op het glijdende materiaal en Van Bochem ging in zes beurten uit. Op de andere tafel moest Goud de vijfkamp finalist Dennis Timmers het proberen lastig te maken. Maar ook in deze partij pakte het voor de Carambole speler verkeerd uit. Goud kwam nog dichtbij met 150-129 maar een 4-0 achterstand was wel een feit. Kivits moest het opnemen tegen oud Wereldkampioen Jos Bongers. Beide spelers hadden moeite met het materiaal en konden geen grote series maken. Het resulteerde dan ook in een marathon wedstrijd met maar liefst 32 beurten op het bord, een nederlaag van Kivits was een feit alsmede de 6-0 nederlaag.

‘Ander team aan tafel’

De tweede ronde stond er letterlijk en figuurlijk ‘een ander team aan tafel’ bij de Rumptenaren, niet qua teamopstelling maar wel qua instellingen van de spelers. Goud legde de basis: in maar liefst drie beurten wist hij van Timmers te winnen in het 71/2 met een serie van 109. Een zeer knappe prestatie van de reservespeler in het team, die hier duidelijk maakte dat een basis plaats in het verschiet ligt. Megens had het wederom zwaar in zijn tweede partij, ondanks dat hij met een serie van 38 begon, kon hij geen potten breken tegen de uitstekende spelende Van Bochum, die in twee beurten naar de finish snelde, 67-200.

Mooie overwinning

Dus zoals als zo vaak moest Marco in het bandstootduel de beslissing brengen. Bongers begon goed met 31 in de eerste beurt maar de altijd gedreven Kivits (als het moet gebeuren) liet zich niet van de wijs brengen. Met goed en subtiel spel, met series van 41 en 19, liet hij de wedstrijd kantelen in zijn voordeel. Waar de serie eindigde, werd op een tactische manier de wedstrijd op slot gezet en wist hij knap de wedstrijd te winnen 66-100 in dertien beurten. Dit resulteerde in een 2-4 eindresultaat tegen de koploper in de Eredivisie.
Door deze mooie overwinning mogen de spelers omhoog kijken in de ranglijst en kruipen ze naar de derde plaats toe.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beweegroutes met QR-codes in Meteren en Asperen Algemeen 23 mrt., 17:40
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:06
Afbeelding
Schrijver Steven Verhorst uit Heukelum: 'Het borrelt in mijn hoofd altijd van de ideeën en die moeten eruit' Algemeen 23 mrt., 13:00