Afbeelding

Krap verlies voor Carambole in Eredivisie biljarten

Sport 576 keer gelezen

RUMPT • Zaterdag 3 december 2022 is ronde 4 gespeeld in de Eredivisie. Carambole D.I.S.C. B.V. moest aantreden tegen De Hazelaar uit Rosmalen. Deze dag resulteerde in een dubbel verlies waar 1 matchpunt zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Sterke start

Lyon Megens startte in het 47/2 sterk met een hoge serie van boven de 109. Megens had in de 4e beurt eigenlijk uit moeten gaan maar maakte een heel klein onnodig foutje. Zijn tegenstander Jordy Kanters wist vervolgens de druk op te voeren en trok toch aan het langste eind. Een gemiste kans waar Megens een paar punten te kort kwam voor de overwinning. Op de andere tafel wist Ricardo Goud de partij uit te maken in de 8e beurt. Met mooi 71/2 kaderspel vol met zelfvertrouwen gespeeld, wist hij aan tafel te blijven staan. Dit resulteerde dan ook in een prima finish op 150 punten. Veldhuizen die volop in training is voor NK vijfkamp te Sittard van 7 tot en met 11 december, wist in de nabeurt net gelijk te maken met een serie van 4. 

Blessure

Vaste bandspeler Marco Kivits kon door een blessure niet meespelen en moest Frank Vermeulen ditmaal aantreden in het bandspel. Vermeulen had zijn hoofd er niet bij en zakte ver door de ondergrens van zijn biljartniveau en speelde zijn slechtste partij ooit in de Topteamcompetitie. Wat uiteindelijk resulteerde in een 5-1 verlies.

Net tekort

In de 2e omloop wist Ricardo Goud er nog een schepje bovenop te doen. In maar liefst 4 beurten wist hij te winnen van Veldhuizen. Een prestatie van formaat. Goud behield hierdoor de ongeslagen status van deze dag. Een erg knap resultaat. Lyon Megen kon jammer genoeg wederom niet opboksen tegen de sterk spelende Kanters en verloor in 5 beurten met een moyenne van 22 (47/2).  Vermeulen speelde in de 2e partij een hoger niveau in het bandspel. Na enkele beurten kwam Vermeulen zelfs voor en gedurende de partij wist hij enigszins mee te lopen met het tempo van oud wereldkampioen bandstoten Jean Paul de Bruijn. De Bruijn ging echter in de 9e beurt uit en Vermeulen kwam dichtbij met 32 caramboles tekort. 

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie