• Cheyenne Volkers speelt samen met het nationaal ijshockeyteam op het WK in Schotland 2023.
• Cheyenne Volkers speelt samen met het nationaal ijshockeyteam op het WK in Schotland 2023. Foto: Fleur van Eeuwijk

Cheyenne Volkers uit Meteren gaat met ijshockeyers voor goud

Sport 865 keer gelezen

METEREN • Je bent jong en hebt de hele wereld voor je. Toch blijft de zestien jarige Cheyenne Volkers uit Meteren trouw aan de ijshockey sport. Dit resulteert erin dat ze op haar dertiende wordt geselecteerd voor het nationaal ijshockeyteam voor dames onder de achttien jaar. 

“Dit is natuurlijk ontzettend vet. Niet iedereen krijgt namelijk die kans.”

Gevoel voor de sport

Sportief kun je de zestien jarige zeker noemen. Voorheen deed ze aan voetbal, dansen en kickboksen. Op haar achtste wilde ze met ijshockey beginnen. “Het is een sport die niet zomaar wordt gekozen en dit trok mij erg aan waardoor ik op ijshockey ging.” De trainer gaf al snel aan dat er veel potentie in Cheyenne zit. Dit kwam volgens moeder Linda niet als een verrassing. “Ze heeft uren en uren geskeelerd in het dorp. Ik kon haar met mijn fiets niet bijhouden. De schaatsbeweging zat toen dus al in haar.”

Het schaatsen heeft Cheyenne niet van een vreemde. “Mijn vader schaatst ook veel en is nu assistent-coach van ons team in Den Bosch.” Samen met haar ouders zorgt Cheyenne ervoor dat ze steeds beter wordt. “We hebben destijds een doel en een ijsplaat voor buiten gekocht zodat ze ook thuis kon oefenen. Iedereen zag namelijk potentie in haar.”

Een druk leven

Tussendoor speelt ze ook nog in de competitie. Dit doet Cheyenne bij twee teams in Den Bosch. Daarnaast is ze op haar dertiende geselecteerd voor het nationaal ijshockeyteam voor dames onder de achttien jaar. “Het eerste jaar mocht ik nog geen wedstrijd spelen omdat ik te jong was. Wel heb ik meegedaan met de trainingen en dit was ontzettend gaaf.” Door corona werd het toernooi in Istanboel verplaatst naar afgelopen zomer. Dit was voor Cheyenne haar eerste grote wedstrijd. “We zijn daar op de vierde plek geëindigd maar dat vond ik niet heel erg. Het was namelijk een bijzondere ervaring die ik nooit meer zal vergeten en ik heb er veel van geleerd.”

Tussen alle trainingen door probeert ze ook nog tijd te maken voor school, vrienden en familie. “Mijn leven bestaat uit plannen, plannen en nog eens plannen. Soms is dat wel lastig omdat je ook met je vriendinnen wil afspreken als zij weer eens allemaal bij elkaar zijn. Maar je moet er iets voor over hebben en dat heb ik.” Toch gaat school altijd boven alles volgens de moeder van Cheyenne. “Dit hebben we vanaf het begin afgesproken. School staat op nummer één en wij helpen haar waar mogelijk.”
Na het WK in 2023 gaat Cheyenne kijken of het nog steeds haalbaar is om hiermee door te gaan. “Alles combineren is best pittig vooral omdat ik bij drie teams actief aan ijshockey doe. Ik moet daarom realistisch blijven nadenken en kijken wat voor mij het beste is.”

WK januari 2023

Begin volgend jaar gaat het Nederlands nationaal ijshockeyteam proberen om de winst te pakken. Dit keer in Schotland. “In Dumfries spelen we van 20 tot en met 27 januari het WK. We zullen zo’n zes wedstrijden hebben.” De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. “Deze maand zijn we van start gegaan. De weekenden zullen nu weer in het teken staan van trainingen. Begin januari hebben we ook nog een trainingskamp in Tilburg zodat we goed op elkaar ingespeeld zijn.” Cheyenne heeft er een goed gevoel over. “We hebben het vorig jaar prima gedaan. Ik denk dat het zal gaan tussen Engeland en ons. Maar wat er ook zal gebeuren, we gaan in ieder geval voor goud!”

Sponsoren 

Voor het WK in januari hoopt Cheyenne dat mensen haar sponsoren. “Vorig jaar heb ik financiële steun gekregen van een aantal ondernemers uit Geldermalsen. Het zou fijn zijn als dat dit jaar weer lukt.” Wil jij graag een steentje bijdragen en Cheyenne sponsoren? Mail dan naar cheyenne.volkers@icloud.com

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie