• Geblesseerde keepers Arjen Kaasjager en Jesse Kok.
• Geblesseerde keepers Arjen Kaasjager en Jesse Kok. Foto: Ab Donker

‘Keepersprobleem’ Tricht lijkt opgelost

Sport 1.093 keer gelezen

TRICHT • Tijdens de wedstrijd tegen Streefkerk die vorige week plaatsvond, raakte keeper Arjen Kaasjager geblesseerd. Zijn collega Jesse Kok liep vier weken geleden een scheurtje in het kogelgewricht van zijn enkel op. Daarom leek Tricht een keepersprobleem te hebben. Gelukkig bleek Kok net op tijd hersteld en stond hij afgelopen zaterdag op het doel tijdens de thuiswedstrijd tegen Alblasserdam. Hij kreeg de bal vier keer om zijn oren, maar hij had geen schuld aan de doelpunten en keepte een puike wedstrijd. Helaas verloor Tricht na een 3-0 voorsprong.

Tricht dacht voor aanvang van dit seizoen alles op orde te hebben wat betreft de keepers in de selectie. Rian Drost werd weer trainerskeeper. Hij had vorig seizoen Jesse Kok vervangen toen hij een aantal maanden voor een militaire missie naar het buitenland was. Arjen Kaasjager kwam van WNC als concullega van Kok.

Speeltijd

De dertigjarige Kaasjager was negen jaar keeper bij de Waardenburgers. Het laatste seizoen zat hij meestal op de bank en speelde hij weinig. “Dat is de voornaamste reden dat ik naar Tricht ben gekomen. Ik wilde weer gaan spelen en na negen jaar bij WNC was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde vechten voor mijn plek. Met aanvoerder René van Soelen heb ik drie jaar bij WNC gevoetbald. Met hem kwam ik in contact. En omdat Jesse soms wel eens weg kan zijn, heb ik in ieder geval meer speeltijd dan bij WNC.” 

Kaasjager woont met zijn vriendin en dochter in Waardenburg en werkt bij de hoofdsponsor van WNC, Bloemkwekerij de Jongh. Hij komt oorspronkelijk uit Tuil en ging al vroeg bij de jeugd van RKC voetballen. Daarna keepte Kaasjager bij de jeugd en bij de senioren van OJC Rosmalen. Op zijn 21e belandde hij bij WNC in zijn woonplaats.

Concurrentiestrijd

In 2018 waren beide keepers collega’s bij WNC. Jesse Kok: In 2018 kwam ik bij ‘Kaas’ in het team. Arjen keepte de competitiewedstrijden en ik kon ervaring opdoen tijdens de bekerwedstrijden. Hierna heb ik een jaartje bij Candia’66 in Rhenen gekeept en daarna ben ik teruggegaan naar Tricht. Hier had ik in de jeugd ook al gevoetbald. Ik ben begonnen bij MVV’58 en heb het daarna geprobeerd bij de jeugd van PSV. Na RKTVC belandde ik bij de jeugd van Tricht.”

Jesse was vorig jaar eerste keeper maar ziet geen gevaar in een goede keeper naast zich. “Er is een gezonde onderlinge concurrentiestrijd en we houden elkaar scherp.” Kaasjager heeft zijn draai gevonden bij zijn nieuwe club. “Ik heb het super naar mijn zin. Er zijn geen grote verschillen tussen WNC en Tricht. Beiden zijn dorpsclubs. Tricht is een grotere vereniging met een grotere aanhang.”

Elleboog gescheurd

Tijdens de wedstrijd tegen Streefkerk raakte Arjen geblesseerd. “Toen Streefkerk 3-2 scoorde scheurde ik mijn elleboog. Ik zit nu van mijn schouder tot mijn pols in het gips en moet deze week terug naar het ziekenhuis. Ik hoop dat ik er over een week of drie er weer bij ben.”

Omdat ook Jesse geblesseerd was, brak er lichte paniek uit in Tricht. Er werd even over gesproken om keeperstrainer Rian Drost weer van stal te halen. Maar de 22-jarige Kok bracht uiteindelijk licht in de duisternis. “Ik ben een beetje eigenwijs. Vorige week was de brace eraf en ben ik voorzichtig gaan trainen. Het werd een race tegen de klok. Nadat ik vooraf aan de wedstrijd een goede warming-up deed en wat paracetamol slikte, leek het mij goed om aan de wedstrijd te beginnen.”

Verlieswedstrijd

Helaas verloor Tricht met 3-4. Na een goede seizoenstart zijn de verwachtingen iets getemperd. Toch is er nog lang geen man over boord. Beide keepers zijn nuchter maar positief gestemd. Kok: “We moeten met beide voeten op de grond blijven. We hebben een jonge selectie met veel potentie, maar het blijft onze doelstelling om in de tweede klasse te blijven staan.” Daar is Kaasjager het volledig met eens. “Ik sluit me daarbij aan. Maar wanneer we fit en compleet zijn kunnen we hoge ogen gooien. Wat Jesse ook zegt we hebben veel kwaliteit in de selectie.”

Pieter-Jan van Oort

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie