Meet en Greet met de Kangoeroemascotte
Meet en Greet met de Kangoeroemascotte Foto: Aangeleverd

Kangoeroedag voor de kinderen uit groep 1 en 2

Sport 527 keer gelezen

GELDERMALSEN • De eerste Kangoeroedag vond onlangs plaats. 

Deze sportactiviteit voor kinderen uit de groepen 1 en 2 van de Gemeente West Betuwe is een initiatief van korfbalvereniging CKV Animo uit Geldermalsen om ook de jongste kinderen in beweging te krijgen. Want jong geleerd is oud gedaan! De gemeente (het Leefbaarheidsbudget) ondersteunt mede naast Animo en diverse bedrijven dit initiatief.

Wethouder Rutger van Stappershoef van Sport en Welzijn opende deze dag met het ‘afschieten’ van confetti. Dit deed hij samen met de Kangoeroedag organisatie.

Na een warming-up van de spieren startte de eerste ronde voor de kinderen. Hiervoor waren spelletjes uitgezet zoals zaklopen, een parcours met een pingpong bal op een lepel door een korfbalmand en weer terug of bad eendjes gooien in een paraplu Ook was er een Meet&Greet moment voor de kids met de Kangoeroe mascotte. Hierna volgende een tweede ronde voor de andere deelnemende basisscholen.

In totaal kwamen er zo’n 350 kinderen in beweging van tien verschillende basisscholen. Leerlingen van de Lingeborgh in Geldermalsen en het KWC uit Culemborg begeleidden de groepjes en de spelletjes naast vele vrijwilligers.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie