Een uitnodiging voor geïnteresseerden in het verenigings- en vrijwilligersleven
Een uitnodiging voor geïnteresseerden in het verenigings- en vrijwilligersleven Foto: aangeleverd

Bijeenkomst van CDA over Verenigingen en Vrijwilligers in Asperen op 2 oktober

Politiek 927 keer gelezen

REGIO • Het CDA organiseert op maandag 2 oktober een thema-bijeenkomst voor en over verenigingen en vrijwilligers. CDA onderstreept het belang van verenigingen en een sterk maatschappelijk middenveld. ‘Het kloppend hart van onze democratie is ons maatschappelijk middenveld: de mensen die zich organiseren in netwerken, coöperaties, stichtingen en verenigingen’, luidt aldus hun toekomstvisie. 

De afdelingen van het CDA Vijfheerenlanden en West Betuwe hebben tweede kamerlid Inge van Dijk uitgenodigd om over dit onderwerp met haar in gesprek te gaan. Er komen steeds meer signalen van organisaties en verenigingen die een evenement of activiteiten niet door kunnen laten gaan wegens gebrek aan vrijwilligers en/of regeldruk, een moeizaam vergunningen traject en oplopende kosten. 

Het CDA wil werken aan oplossingen en nodigen graag mensen uit die over dit onderwerp mee willen praten. De bijeenkomst is op maandag 2 oktober in dorpshuis EMM te Asperen. Aanvang 20.00 u. De avond is voor iedereen toegankelijk, vooral verenigingen worden opgeroepen om mee te doen. Een kopje koffie of thee staat klaar.

Marjon de Lange

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app