• Ed Goossens
• Ed Goossens Foto: Gemeente West Betuwe

Ed Goossens niet langer beschikbaar voor Dorpsbelangen West Betuwe

Politiek 285 keer gelezen

WEST BETUWE • Wethouder Ed Goossens heeft onlangs zijn partijbestuur van Dorpsbelangen WB laten weten dat hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 niet verkiesbaar is. 

Ruimte maken
Wel blijft hij lid van zijn partij. “Na een periode van circa 14 jaar is het tijd om ruimte te maken voor een nieuwe generatie. Ik begon ooit als partijvoorzitter. Vervolgens werd ik raadslid en fractievoorzitter. En nu heb ik de eervolle taak van wethouder en locoburgemeester.”

Goossens kijkt terug op een intensieve, boeiende en ook afwisselende periode waarbij Dorpsbelangen als grootste lokale partij in 2010 en 2014 als winnaar uit de bus kwamen. “Zo ook in 2018 toen we startten als fusiegemeente West Betuwe. Het was een periode waarin we steeds in de coalitie zaten.”

Tevreden
“Dit is het moment om andere bestuurlijke uitdagingen binnen de publieke sector te verkennen, want deze sector smaakt naar meer. Ik kijk tevreden terug op de lange periode achter mij die onstuimige momenten heeft gekend, maar waarbij ook veel is gerealiseerd.

“Ik ben natuurlijk heel trots op deze fusiegemeente met haar ambtenaren maar zeker ook op onze inwoners en ondernemers waarvan er velen dagelijks actief zijn in en voor onze mooie gemeente.”


Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie