• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto:

Welke school heeft het beste verkeersplein van Gelderland?

Nieuws 678 keer gelezen

REGIO • Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. 

Vanaf deze week kan iedereen een stem uitbrengen op een van de ruim 300 basisscholen in heel Nederland die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. In West Betuwe doen twee scholen mee, namelijk CBS de Goudenstein uit Haaften en CBS Het Kompas uit Vuren. Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via de website van de ANWB.

Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, omdat ze tegenwoordig vaak met de auto of bakfiets worden gebracht. Dit gaat ten koste van hun fietsvaardigheid en verkeersinzicht in het steeds drukker wordende verkeer. Goed oefenen is daarom extra belangrijk. Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde.

Bijna tachtig procent van de scholen gebruikt het verkeersplein iedere dag. Het past goed bij bewegend leren. Bij de helft van de scholen wordt het verkeersplein ook buiten schooltijd gebruikt door buurtkinderen. Per provincie wint een basisschool. De winnaars ontvangen bij de start van het komende schooljaar een ANWB Verkeersplein, een lespakket, een verkeerslicht en een ANWB-fietsje. De verkeerspleinen worden bekostigd door het ANWB Fonds. Hiermee wil de ANWB het verkeersinzicht van kinderen verbeteren.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden