• Les tussen de paprika's bij kwekerij van der Burg in Est
• Les tussen de paprika's bij kwekerij van der Burg in Est Foto: Boerderijeducatie Rivierenland

Boerderij Educatie viert tienjarig jubileum

Nieuws 805 keer gelezen

RIVIERENLAND • Deze week viert Boerderij Educatie Rivierenland haar 10-jarig jubileum. Na een week vol activiteiten voor scholieren vindt op zaterdag 13 april een feestelijke en inspirerende themabijeenkomst plaats over boerderijeducatie.

Al tien jaar lang zorgen zo’n zestien samenwerkende boerenbedrijven in de regio Rivierenland voor boerderijeducatie aan vooral scholieren. Het regionale samenwerkingsverband heeft sindsdien bijna 12.500 kinderen uit de regio ontvangen voor een interactief en leerzaam educatieprogramma op de boerderij of tuinderij. In de jubileumweek trakteert de stichting scholen op een gratis les bij een van de deelnemers. De animo daarvoor is groot.

“De afstand tussen boeren en burgers groeit”, aldus de organisatie. “Kinderen weten soms niet beter dan dat voedsel uit de supermarkt afkomstig is.” Boerderij Educatie Rivierenland wil kinderen de herkomst, maar ook de gezonde kant van voedsel laten ontdekken. “Hoe leuk is het om alle zintuigen hierbij te kunnen prikkelen? Dat gun je toch elk kind. Daarom is het doel van de organisatie dat elke scholier minimaal een keer een boerderij bezoekt. Het unieke van Rivierenland is dat ze vele agrarische gezichten heeft, van akkerbouw en paprikateelt tot melkvee en ijsboerderij.”
 
Op zaterdag 13 april wordt de jubileumweek afgesloten met een feestelijke bijeenkomst bij Kwekerij J.M. van der Burg B.V. in Est. Een programma van workshops, een streekproducten-proeverij en een lezing over het belang van de verbinding tussen boer en burger neemt belangstellenden mee in de wereld van Boerderij Educatie. 

Meer informatie op www.boerderijeducatierivierenland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden