• Dorine van der Bruggen (algemeen bestuurslid Jeugdfonds Sport & Cultuur), wethouder Jan de Geus en wethouder Wil Kosterman ondertekenen de verlengde overeenkomst.
• Dorine van der Bruggen (algemeen bestuurslid Jeugdfonds Sport & Cultuur), wethouder Jan de Geus en wethouder Wil Kosterman ondertekenen de verlengde overeenkomst. Foto: Aangeleverd

Geld zodat elk kind in West Betuwe kan sporten of muziek kan maken

Nieuws 1.960 keer gelezen

GELDERMALSEN • Voor de komende vier jaar kunnen ouders weer geld krijgen van de gemeente, zodat hun kind kan sporten, dansen, muziek maken of aan theater mee kan doen.

Gemeente West Betuwe verlengt de samenwerking met het jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze week werd de overeenkomst ondertekend. “Ieder kind moet in onze gemeente mee kunnen doen. Als geld in het gezin hiervoor een probleem vormt, dan helpen wij graag”, licht Wethouder de Geus toe. 

Zwemdiploma, voetbal, fitness en dansen

Er wordt door inwoners gebruik gemaakt van de regeling. In 2023 is er 216 keer met succes een aanvraag gedaan. “Voor voetbal, fitness en dansen kwamen veel aanvragen binnen. Ook hebben veel kinderen dankzij het Jeugdfonds het zwemdiploma A behaald”, vertelt wethouder Kosterman. De komende jaren wordt er extra ingezet op het behalen van zwemdiploma’s B en C via het Jeugdfonds. 

Aanvraag doen

Ouders kunnen alleen via een intermediair een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur doen. Dat kan een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, een medewerker van Team sociaal of van Welzijn West Betuwe zijn. Zij kunnen ook goed beoordelen of een kind in aanmerking komt. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het Jeugdfonds de contributie of lesgeld. Vaak kan er vaak al binnen drie weken gestart worden. 

Meer informatie via deze link.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden