Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Een spectaculaire licht- en geluidshow in het Lingepark in Geldermalsen

Nieuws 1.040 keer gelezen

GELDERMALSEN • Een spectaculaire licht- en geluidshow in het Lingepark in Geldermalsen. T-jater geeft een nieuwe voorstelling: ‘Tekens van Vrijheid’ op 3 en 10 mei.

Het verhaal van deze voorstelling wordt verteld in licht, muziek, geluid en theater. Het is een spel van licht en theater op een muzikaal hoorspel; een klein spektakel dat de oren op scherp zet en de ogen laat uitkijken. 

De muziek is verrassend divers: van new age tot techno, van nederpop tot Engelse harp, van jaren 70 muziek tot futuristische muziek. De geluidseffecten en de teksten zijn indringend. De lichtshow is betoverend en maakt van het Lingepark in Geldermalsen vanaf 21:30 uur een waar licht-park, met licht, laser en projecties.

De oorlog ontvluchten

Deze bevrijdingsvoorstelling gaat over de wens Nederland en de oorlog te willen ontvluchten tijdens WO2. Maar ontsnappen aan de oorlog gaat niet vanzelf. Er moeten verschillende hindernissen overwonnen worden, voordat de eerste stap naar vrijheid genomen kan worden: de stap in een kleine boot die de vlucht naar Engeland mogelijk maakt. 

Maar hoe sterk is het geloof in jezelf? En hoe zwak blijkt het bootje? Wat moet iemand achterlaten om de Engelse kust te kunnen bereiken? Zo kent de bevrijding, eenmaal in het veilige Engeland, zijn feestelijke, maar zeker ook zijn wrange kanten. Precies zoals in de eerste dagen na de bevrijding in mei 1945. 

Elke bevrijding geeft ongekende mogelijkheden, maar elke bevrijding ketent ons ook aan dat wat we verloren zijn. Zo vieren we onze vrijheid tegen de achtergrond van de bezette jaren. Vrijheid tekent: niet alleen een lach, maar ergens ook een traan.

Nieuwe vormen van theater

T-jater is altijd op zoek naar nieuwe vormen om theater te maken en theater naar buiten te brengen. Letterlijk ook, want T-jater staat bekend om zijn locatievoorstellingen. Daarom is er dit jaar gekozen voor een voorstelling in het Lingepark, waarin licht de hoofdrol speelt, muziek en geluidseffecten de belangrijkste bijrollen vervullen en theater de details invult. 

Met een team aan ervaren en enthousiaste licht- en geluidstechnici wordt er gewerkt aan het neerzetten van een unieke audio-lichtshow, waarbij het publiek zijn oren zal spitsen en zijn ogen zal uitkijken. 

Voorstelling ‘Tekens van Vrijheid

De voorstelling ‘Tekens van Vrijheid’ wordt gespeeld op 3 en 10 mei in het Lingepark in Geldermalsen en is gratis toegankelijk. De voorstelling begint op beide dagen om 21:30 uur en duurt ongeveer 50 minuten. 

Bezoekers worden aangeraden om van tevoren goed op de weersvoorspellingen te letten en zich goed aan te kleden. Het is ook verstandig om een extra deken mee te nemen. Meer informatie is te verkrijgen via info@toneelgroep-t-jater.nl of telefonisch via 06 – 14 64 60 82.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden