• De film Buenas Chicas
• De film Buenas Chicas Foto: Aangeleverd

Vol programma bij Lingefilm in Geldermalsen

Nieuws 449 keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm vertoont deze weken de romantische komedie Buenas Chicas, de Italiaanse historische thriller Rapito en het indrukwekkende Samsara.

Donderdag 4 april om 20:30 uur en dinsdag 9 april om 20:00 uur wordt Buenas Chicas gedraait. In Buenas Chicas dreigt Billy, een junior advocaat, haar baan te verliezen na een belangrijke zaak verpest te hebben. Ze krijgt nog een laatste kans en moet de Spaans-Nederlandse Bruno (Juvat Westendorp) overtuigen om zijn wijngaard te verkopen aan haar listige cliënten. Samen met haar twee beste vriendinnen Allegra (Noël van Kleef) en Coosje (Britt Scholte) doet ze alsof ze op wijnreis is om zo het vertrouwen van Bruno en zijn familie te winnen. Maar, zoals het hoort in een romantische comedy, loopt niets volgens plan wanneer haar collega en ex-geliefde Rogier (Thijs Boermans) plotseling opduikt.

Vrijdag 5 april om 20:30 uur en zaterdag 6 april om 20:30 uur speelt Rapito. Rapito is een waargebeurde historische thriller die speelt in 1858, het jaar waarin de 7-jarige joodse Edgardo Mortara wordt ontvoerd, in opdracht van paus Pius lX. Deze brute ontvoering speelt tegen de achtergrond van de machtsstrijd rond de eenwording van Italië dat tot 1861 bestond uit stadstaten. Vanaf 1850 kwamen veel groepen in verzet tegen de macht van de paus die de Pauselijke stadstaat leidde. De ervaren regisseur Marco Bellochio (Il Traditore, Vincere) maakt intieme, droomachtige scenes die soepel worden afgewisseld met theatrale massa scenes, zoals wanneer de tegenstanders het pauselijk machtscentrum in Bologna binnenvallen.

Woensdag 10 april om 20:00 draait Samsara. Samsara is een Sanskrietwoord dat verwijst naar de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie. Patiño’s film gaat van de Boeddhistische tempels van Laos naar de stranden van Islamitisch Zanzibar en begeleidt de ziel van een oude vrouw op doorreis van het ene lichaam naar het andere. Tussen twee portretten van het dagelijks leven in Laos en Zanzibar, doet Lois Patiño iets wonderlijks: hij vraagt het publiek een kwartier lang hun ogen te sluiten en zijn film Samsara met de ogen dicht te kijken. Dat middenstuk is het hart van de film, een trip van pakweg een kwartier. Het geluidsontwerp van Xabier Erkizia is daar heel belangrijk in, het moet beelden oproepen zonder dat het heel concreet wordt.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden