• De band M.O.O.S.E. speelt in de voorronde in Tiel op 22 maart.
• De band M.O.O.S.E. speelt in de voorronde in Tiel op 22 maart. Foto: Jan-Bert Vonk

Veel animo voor ‘Parel van de Betuwe’; voorrondes van start

Nieuws 757 keer gelezen

REGIO • De Parel van de Betuwe komt er aan. Voor de 33ste keer strijden regionale bands en artiesten om de prijzen én de eer. De bandwedstrijd zit in de lift, want er zijn zo veel deelnemers dat voorrondes nodig zijn.

Gelderlandfabriek
De eerste voorronde is op vrijdag 22 maart aanstaande en wordt gehouden in De Beurs in Tiel, de tweede is op zaterdag 30 maart in De Beurs in Geldermalsen. De finale is op vrijdag 26 april en vindt, evenals voorgaande twee edities, plaats in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Kick-off met workshop
Dat was ook de locatie waar onlangs een kick-off party werd gehouden. Vertegenwoordigers van deelnemende bands – niet alle, enkele bands moesten optreden die avond - kregen workshops aangeboden door muziekprofessionals Linda Vink en Roderick Udo.

Enthousiaste deelnemers
Parel-voorzitter Maaike Kunst: ,”Rode draad van de workshops is: welke bewuste keuzes maak je als band? Wat wil je uitstralen? Hoe presenteer je je? Hoe kom je op, hoe sta je op het podium, wat zegt je persfoto? De deelnemers waren heel enthousiast.’’

Aansluitend konden de muzikanten aanschuiven in de kleine zaal van de Gelderlandfabriek voor een optreden van Julia Sabaté. Deze rijzende ster in de muziekwereld gaat binnenkort op tournee met Froukje.

Herrie in de regio
Over de aanmeldingen zegt Maaike Kunst: ,”We hebben veel variatie in deelnemers. De leeftijd varieert flink, van 16 tot 56 jaar. En qua muziek zijn er vrij veel stevige bands. Lekker, weer wat herrie in de regio.’’

Parel-historie
De regionale popcompetitie werd in 1990 in gang gezet door Jeugdsoos ’75 in Buren. Het blijkt een gouden greep en de Parel is een blijvertje. Het aantal deelnemers en podia varieert per jaar, maar steeds is er genoeg animo voor wéér een editie.

Nadat corona in 2020 en 2021 ook de Parel in de pauzestand gooide, werd in 2022 de draad weer opgepakt in de nieuwe locatie de Gelderlandfabriek. In de achterliggende jaren hebben zeker 400 bands aan de Parel meegedaan. Turmoil is de laatste winnaar.

Deelnemers voorronde Tiel op 22 maart: M.O.O.S.E., Sledeon, Fickle Kin, Dangerous Times fort he Dead en One Remains.

Deelnemers voorronde Geldermalsen op 30 maart: 6 Times a Charm, De Gang Van Zaken en Liesbeth.

www.parelvandebetuwe.nl

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden