• Het Vrijthof in Tiel.
• Het Vrijthof in Tiel. Foto: SZR

SZR komende jaren van vijf naar twee locaties in de regio

Nieuws 1.199 keer gelezen

TIEL/GELDERMALSEN • Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) verhuist de komende jaren van de huidige vijf locaties naar twee nieuwbouwlocaties. Dit vanwege de sterk veranderende verpleeghuiszorg. De nieuwbouw komt in Tiel op het terrein van Woonzorgcentrum Vrijthof en in Geldermalsen bij Ravestein.

Nieuwbouw
Nu nog heeft SZR vijf woonzorgcentra in Tiel (drie locaties), Beesd en Geldermalsen. Uiteindelijk zijn er straks nog twee locaties; in Geldermalsen en in Tiel. De voorbereidingen voor de nieuwbouw op het terrein van Ravestein zijn al begonnen.

Zwaardere zorg
De verpleeghuiszorg verandert sterk. Het beleid van de overheid is erop gericht dat meer ouderen langer thuis blijven wonen en daar zo nodig ook zwaardere zorg krijgen. Bij SZR wonen binnenkort vrijwel alleen nog cliënten met vergevorderde dementie en eventueel bijkomende aandoeningen.

Nieuwe manier van werken
‘De veranderingen in de verpleeghuiszorg vragen om nieuwe manieren van wonen én werken, in passende gebouwen’, meent SZR. Vandaar de verhuizing. Volgens SZR veranderen het aantal cliënten en het aantal medewerkers niet. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers krijgen de mogelijkheid mee te verhuizen.

Toekomstplannen
De raad van toezicht van SZR heeft het strategisch vastgoedplan goedgekeurd, na positieve adviezen van de cliëntenraden, de ondernemingsraad en de professionele adviesraad. In het strategisch vastgoedplan staan de toekomstplannen voor de gebouwen van SZR.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden