Uitreiking van de cheque door mannenkoor Fruit Unlimited
Uitreiking van de cheque door mannenkoor Fruit Unlimited Foto: Nils van Duin

Een symbolische cheque voor Stichting CaVa

Nieuws 1.314 keer gelezen

GELDERMALSEN • Stichting CaVa heeft een gift gekregen van de voorzitter van het Mannenkoor Fruit Unlimited, Henk van Amstel. Deze symbolische cheque werd aan voorzitter Pauline Hoevenaars overhandigd. Reden hiervoor was het stoppen van het mannenkoor. 

“Door de langdurige coronapauze, liep ons ledenaantal sterk terug en dat was de grootste reden waardoor we vorig jaar uiteindelijk het besluit hebben genomen om te stoppen”, aldus van Amstel. 

‘Een fantastische gift’
Secretaris Ton Lammers had Hoevenaars benaderd, omdat het mannenkoor met het geld dat ze nog in kas had, iets wilde betekenen voor muziek in de regio en dan vooral gericht op kinderen. Daarmee waren ze bij CaVa op de juiste plek.

“Dankzij deze fantastische gift hebben we voor ons aankomende Passieconcert een kinderkoor kunnen samenstellen, wat een prachtige toevoeging is aan ons project”, vertelt Hoevenaars stralend.

Repetities voor Passieconcert
Het CaVa projectkoor is in januari met 45 getalenteerde zangers en zangeressen uit de regio vol enthousiasme gestart met de repetities voor het Passieconcert. Een passievol concert waarin kwetsbaarheid, het overwinnen van tegenslagen en geloof in jezelf en elkaar centraal staan.

“We zijn verheugd om een scala aan prachtige nummers te presenteren, waaronder You Are the Reason van Calum Scott en You Will Be Found uit de musical Dear Evan Hansen”, aldus Janine Waardenburg, de dirigente van het project- en kinderkoor. 

Gezamenlijke uitvoering met de kinderen
De kinderen hebben hun eigen repertoire, maar zij zullen het nummer Circle of Life samen met het projectkoor zingen. “We repeteren nu nog apart van elkaar, maar over een aantal weken komt alles samen. Daar verheug ik me nu al op, want het klinkt nu al prachtig”, vertelt Janine trots.

Het evenement vindt plaats op Goede Vrijdag 29 maart in Theater de Poorterij in Zaltbommel. “We nodigen iedereen uit om samen met ons te genieten van deze bijzondere avond, waar muziek op allerlei manieren gaat samenkomen.”

Snel reserveren
De kaartverkoop gaat had, dus het wordt aangeraden om snel te reserveren. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de website: www.de-poorterij.nl.

Meer lezen
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/378396/niet-plaatsen-lazy-sunday-voor-gitaarliefhebbers
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/378386/saxofoonkwartet-sax4sax-treedt-op-in-stroomhuis-neerijnen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden