Afbeelding
Foto: 112-Glasstad

Onvoldoende budget om ‘probleemkruising’ tussen N848 en Zuiderlingedijk aan te pakken

Nieuws 1.195 keer gelezen

ASPEREN • Er is niet genoeg budget voor de aanleg van een rotonde op de probleemkruising Zeiving-N848/Nieuwe Zuiderlingedijk bij Asperen. Dat meldt 112-Glasstad, dat hierover vragen stelde aan wegbeheerder Provincie Gelderland. 

De afgelopen jaren vinden er regelmatig ongevallen plaats op de kruising van de Zeiving-N848 en de Nieuwe Zuiderlingedijk, zelfs met dodelijke afloop. De roep om aanpassingen van deze kruising onder inwoners en gebruikers wordt bij elk ongeval groter. Enkele jaren geleden kondigde de provincie aan de mogelijkheid tot de aanleg van een rotonde te onderzoeken. 

In een korte maar duidelijke reactie heeft de provincie begin deze week laten weten dat er inmiddels een ontwerp voor een rotonde ligt maar dat het beschikbare budget voor de aanleg daarvan niet toereikend is. 

Technisch ingewikkeld 
‘De kruising ligt midden in een natuurgebied waardoor de stikstofdepositie uitvoering niet mogelijk is zonder extra maatregelen. Dit maakt dat de kosten, die door een technisch zeer ingewikkelde reconstructie al aanzienlijk zijn, nog meer stijgen en het aanwezige budget niet afdoende is voor uitvoering’, aldus de provincie.

De provincie laat verder weten dat er nog meer projecten met een soortgelijke uitdaging op de plank liggen. Daarom moet er per project worden gekeken naar de haalbaarheid en prioriteit. Hoe dat voor dit project zit kon men niet zeggen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden