• Hardlopers en wandelaars voor de start van de Ontbijtrun.
• Hardlopers en wandelaars voor de start van de Ontbijtrun. Foto: Ab Donker

Tiende Hope4Life Ontbijtrun in Deil; donaties voor het goede doel

Nieuws 1.799 keer gelezen

DEIL • Organisatoren, lokale ondernemers en deelnemers staan opnieuw in de startblokken om op zondag 3 maart van de jaarlijkse Ontbijtrun een succes te maken. Deze ochtend staat volledig in het teken van het goede doel en wordt alweer voor de tiende keer georganiseerd. 

Ontbijtbuffet
Deelnemers mogen na inschrijving & donatie voor het goede doel, hardlopend of wandelend vijf of tien kilometer afleggen door Deil. Daarna staat voor hun een heerlijk verzorgd ontbijtbuffet klaar. Met hun deelname steunen zij de strijd tegen kanker.

Goede doel
Vorig jaar werd er een recordbedrag opgehaald voor onderzoek naar kanker. Hardlopers, wandelaars en andere donateurs haalden dit bedrag bij elkaar. Na afloop werd het gekozen doel door Mathieu Goedhart en een arts/onderzoeker toegelicht.

 ”Of we dit jaar net zo’n succesvolle ochtend als vorig jaar mogen beleven, is nog afwachten. Maar dat we weer een mooi bedrag gaan binnenhalen, reken ik stiekem wel op. Wat het bedrag ook zal zijn, alles is goed en gaat 100 % naar kankeronderzoek. Ik zal hier zoals gebruikelijk na afloop bij het bekendmaken van het bedrag, een toelichting op geven.”

Genieten en bewustwording
“Je ziet mensen tijdens het lopen genieten van de omgeving maar ook de bewustwording hebben waarvoor we dit doen. Sporten is heerlijk maar je gezondheid kan kwetsbaar zijn. Het goede doel, saamhorigheid en sportiviteit komt allemaal prachtig bij elkaar tijdens deze ochtend.”

 ”Ik ben er trots op dat de Hope4Life Ontbijtrun in Deil en omgeving een begrip is geworden en alweer voor de 10e keer mogen organiseren. Zo blijven we een positieve bijdrage leveren aan de strijd tegen een afschuwelijke ziekte”, vertelt Mathieu.

Duifhuis
Sponsoren, vrijwilligers en de organisatoren hopen weer veel lopers en andere belangstellenden te mogen verwelkomen op zondag 3 maart. Inschrijfgeld bedraagt 15 euro (liefst contant). Inschrijven vanaf 08:15 uur in het Duifhuis, Duyfhuisstraat 2 in Deil.

Na afloop is er een geheel door lokale ondernemers en vrijwilligers verzorgd ontbijt in het Duifhuis. Deelname is geheel op eigen risico.

Jeroen Wijngaard

Freelance-journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden