• Albert Beintema geeft een presentatie over vogels.
• Albert Beintema geeft een presentatie over vogels. Foto: aangeleverd

Presentatie over vogels door Albert Beintema

Nieuws 738 keer gelezen

NEERIJNEN • Op verzoek van de Vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe verzorgt Albert Beintema een presentatie over vogels. Op woensdagavond 6 maart in Het Stroomhuis in Neerijnen. Iedereen is welkom.

Vogelonderzoeker
Albert Beintema kijkt al meer dan 60 jaar naar vogels, voor zijn werk en in zijn vrije tijd. Als wetenschappelijk medewerker aan het Rijksinstituut voor Natuurbeheer, het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek en Alterra besteedde hij ruim dertig jaar aan vogelonderzoek. Variërend van tureluurs in Nederland, grutto’s in Afrika tot pinguïns op de Zuidpool.

Diverse boeken
Hij is gids, reisleider en schrijver van diverse boeken over vogels. Met het boek De Grutto won hij de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek. Zijn andere titels zijn: Mijn vogels, De bergeend, In de voetsporen van Shackleton en Het waterhoentje van Tristan da Cunha.

De kleinste niet-vliegende vogel ter wereld
De basis van zijn presentatie op 6 maart vormt zijn ervaring op Tristan da Cunha, het meest geïsoleerde bewoonde eiland in de wereld, tussen Kaapstad en Buenos Aires. Er wonen zo’n 250 mensen. Op de onbewoonde eilanden rondom leven miljoenen zeevogels (vooral pinguïns, albatrossen en stormvogels) en enkele inheemse landvogels zoals de kleinste niet-vliegende vogel ter wereld: de Inaccessible eilandral.

Studie en gids
Op Tristan da Cunha komt een waterhoen voor dat niet kan vliegen. Albert Beintema ging ernaartoe om deze vogelsoort te bestuderen. Hij schreef daarover het boek Het waterhoentje van van Tristan da Cunha. Sindsdien is hij vaak terug geweest op het eiland, meestal als gids aan boord van expeditie-cruiseschepen. 

Praktische informatie
De presentatie is woensdag 6 maart om 20.00 uur in Het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1 in Neerijnen.
Iedereen is welkom om de presentatie bij te wonen.
Toegang is voor IVN-leden gratis en voor niet-leden € 6.00.

Meer weten?
Voor meer informatie over de presentatie van Albert Beintema kun je terecht bij Bert Vos van de Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe, via vwg@ivnwestbetuwe.nl

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden