• Een volle zaal in het Agnietenhof voor de installatie van de nieuwe Tielse burgemeester.
• Een volle zaal in het Agnietenhof voor de installatie van de nieuwe Tielse burgemeester. Foto: Jan Bouwhuis

Tiel en de regio verwelkomen de nieuwe burgemeester, Frank van der Meijden

Nieuws 815 keer gelezen

TIEL • De beide duimen van ‘bijna-burgemeester’ Frank van der Meijden gingen donderdagavond omhoog toen hij in de Agnietenhof wordt toegezongen door een koor. ‘Waar denk je aan als je denkt aan Tiel’, zongen de tientallen kinderen. Het was een onverwacht begin van de bijzondere raadsvergadering.

 Nieuwe burgemeester van Tiel
Frank van der Meijden werd geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Tiel en dat ging gepaard met de nodige toespraken. Maar niet voordat de griffier het Koninklijk Besluit voor de benoeming van de burgemeester heeft voorgelezen.

Delegatie uit Laarbeek
De zaal van het Agnietenhof zat tjokvol. Er was zelfs een flinke delegatie uit Van der Meijdens vorige gemeente naar Tiel gereisd. “In Laarbeek heeft Frank vele harten gestolen en dat is een goed teken voor Tiel”, zegt Henri Lenferink, commissaris van de Koning in Gelderland.

“Frank heeft bestuurlijk een goede naam. Hij is energiek en staat altijd aan.” Volgens Lenferink wachten Van der Meijden veel vraagstukken, onder meer op het gebied van arbeidsmigranten en criminaliteit.

Tielse sneakers
Als welkomstcadeau kreeg Van der Meijden een paar spierwitte ‘custom made’ sneakers van het Tielse bedrijf Vijz van Sam van IJzendoorn, met daarop onder meer de skyline van Tiel. Het zijn wandelkunstwerkjes waarmee de burgemeester ongetwijfeld uit de voeten kan.

Binnenkort neemt  elk Tiels raadslid de nieuwe burgemeester mee naar een plek in de gemeente die hem of haar na aan het hart ligt.

Collega-burgemeesters
Burens burgemeester Hans Martijn Ostendorp feliciteerde Frank van der Meijden namens de burgemeesterskring. Hij heette hem daarnaast welkom in de Fruitdelta Rivierenland. Servaas Stoop, burgemeester van de gemeente West Betuwe, heette Frank van der Meijden welkom namens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. “Met veertien gemeenten en 560.000 inwoners”, aldus Stoop. “Tiel is het geografische hart van die veiligheidsregio.”

Gemeenschap beschermen
Tiels nieuwe burgemeester laat, als laatste spreker, weten dat hij graag zijn ervaring inzet om de gemeenschap te beschermen. “Tiel kent grootstedelijke problemen en die zullen we gezamenlijk moeten bestrijden.” Hij dankt zijn echtgenote en kinderen voor hun onvoorwaardelijke steun en besluit met: “Ik heb er heel veel zin in.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden