• Kunstenaars uit West Betuwe exposeren in de Synagoge in Buren.
• Kunstenaars uit West Betuwe exposeren in de Synagoge in Buren. Foto: aangeleverd.

Expositie kunstenaars uit West Betuwe in Synagoge van Buren

Nieuws 934 keer gelezen

WEST BETUWE • De West-Betuwse kunstenaars Aukje Rammelt, Laura Krah en Saskia van  Heerewaarden laten van 23 tot en met 25 februari recent werk zien in de Synagoge in Buren.  Zij gebruiken een veelheid aan technieken waaronder pen en inkt, collage, assemblage en keramiek. Het belooft een veelzijdige expositie te worden. 

Aukje Rammelt (Asperen)
Aukje is vertaalster en beeldend kunstenaar. Haar werk is gevarieerd: schilderen, tekenen, fotograferen, gra?sch of in een combinatie van technieken en materialen. Haar liefde voor taal is zichtbaar in haar werk, waarin een beeld ontstaat bij een woord, of andersom.

In deze expositie borduurt ze voort op dragers die al een verhaal vertellen: een bladzijde uit een boek, en oude tekening of foto of een onaf borduurwerk. Ook worden enkele voorwerpen van klei getoond.

Laura Krah (Heukelum)
Geen vogel, bloem of mens ontsnapt aan haar blik. Laura legt dit graag vast op papier, maar ook maakt zij de wereld om haar heen vaak nog wat mooier en magischer. Zo is ze vaak bezig haar omgeving opnieuw te organiseren, te versieren of kleurrijker te maken. Keuzes maken kan ze niet. Laura beperkt zich dan ook niet tot een enkele techniek.

Voor deze expositie maakte zij kleurrijke kastjes (sigarenkistjes met schilderwerk, collages en kleine figuurtjes), pen- en inkttekeningen van vogels en collages.

Saskia van Herwaarden (Vogelswerf)
Nieuwsgierig naar de kleine wereld om haar heen, onderzoekt Saskia de essentie van levende en dode wezens. Papier, inkt, klei en karton zijn de materialen waar zij momenteel mee werkt. Kliederen met dikke kwasten en fijn penseel, gebruikmakend van natuurlijke inkten en pigmenten.

Kwast wordt in inkt gedoopt, raakt het papier aan, er ontstaat een beeld. Dieren komen in een penseelstreek tot leven, haas vogel, hond, soms wordt inkt boom of mens. Soms alles tegelijk: metamorfosen, gedaanteveranderingen, want dat is geboren worden en sterven toch. 

Ze heeft ooit iemand horen zeggen dat kunst troost kan bieden, dat vindt ze een mooie gedachte. Zij toont hier schilderingen, collages en assemblage

Openingstijden
De expositie in de Synagoge in Buren is geopend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 februari 13:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie op: www.synagogeburen.nl/site/rammelt-krah-vanherwaarden

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden