• Een proost met de medewerkers van Werkzaak.
• Een proost met de medewerkers van Werkzaak. Foto: Frank Pietersen

Talenten van Smaakzaak doen werkervaring op in gemeentehuis

Nieuws Fotoseries 1.453 keer gelezen

GELDERMALSEN • Lang werkloos, een vluchtelingachtergrond of een beperking? Er zijn redenen waardoor mensen minder snel een baan vinden. Deze mensen kunnen aan de slag in het nieuwe gemeentehuis. Gemeente West Betuwe en Werkzaam Rivierland ondertekenden voor een nieuwe samenwerking.

Gemeente West Betuwe biedt een werkplek aan de talenten van Werkzaak Rivierenland. Het gaat om een baan in de catering en schoonmaak. De werkplek is het vernieuwde gemeentehuis in Geldermalsen. 

Een kans om werkervaring op te doen
Op deze manier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een kans om werkervaring op te doen. Wellicht om door te stromen op de arbeidsmarkt. De medewerkers krijgen begeleiding bij deze nieuwe taak.

De gemeente en Werkzaak Rivierenland ondertekenden een nieuwe samenwerking voor de exploitatie van het bedrijfsrestaurant. Namens Werkzaam Rivierenland ondertekende directeur Elfriede Boer de samenwerkingsovereenkomst. 

Smaakzaak
Sinds begin dit jaar wordt de lunch in het gemeentehuis in Geldermalsen volledig vers bereid. Men kiest voor lokale, duurzame, Fairtrade en/of biologische producten. Deze broodjes, soepen en salades worden gemaakt door medewerkers met een diverse achtergrond.

Iemand heeft een beperking, was lang werkloos of heeft een achtergrond als vluchteling. Zij verzorgen de lunch van maandag tot en met donderdag voor gemiddeld 150 gebruikers per dag.

Dit doet Werkzaak Rivierenland onder de naam ‘Smaakzaak’. Vanaf 2019 biedt Smaakzaak een vergelijkbare service in het koetshuis in Tiel voor 350 personen.

Ons maatschappelijk hart klopt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Jan de Geus, wethouder Maatschappelijke Ontwikkeling: “We hebben een bewuste keuze gemaakt voor Smaakzaak. Sociaal ondernemen staat bij ons altijd centraal. Ons maatschappelijk hart klopt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” 

Lunchen in het plaza
De Geus: “Ons plaza in het gemeentehuis is een plek om te lunchen en elkaar te ontmoeten. De lunch wordt verzorgd door de talenten van Smaakzaak. Onze ambtenaren zijn zeer tevreden. Ik zie respect voor elkaar, humor en plezier. Goede energie stroomt door service met een glimlach.”

“Met deze vorm van dienstverlening maken we optimaal gebruik van elkaar als partner en dragen we bij aan de gezamenlijke doelstelling van een inclusieve arbeidsmarkt.”

Werkzaak Rivierenland: ‘Iedereen heeft talenten’
Werkzaak Rivierenland gelooft dat iedereen in de samenleving mee kan doen. “Werk is daarbij heel belangrijk, want het geeft zelfvertrouwen, sociale contacten en (financiële) zelfstandigheid. Wij geloven erin dat iedereen talenten heeft en zich kan ontwikkelen.”

Werkzaak Rivierenland
Werkzaak Rivierenland is een ontwikkelbedrijf dat in opdracht van 8 gemeenten vanuit locaties in Tiel en Geldermalsen mensen begeleidt die zonder hulp moeilijk een baan vinden of kunnen behouden. Werkzaak Rivierenland gelooft erin dat iedereen in de samenleving mee moet kunnen doen. Werk is daarbij heel belangrijk, want het geeft zelfvertrouwen, sociale contacten en (financiële) zelfstandigheid.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

• Wethouder Jan de Geus (links) met Werkzaak directeur Elfried.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden