• Hulpverleners van het Rode Kruis zetten zich in op evenementen.
• Hulpverleners van het Rode Kruis zetten zich in op evenementen. Foto: Rode Kruis

Rode Kruis zoekt ook in Rivierenland vrijwilligers

Nieuws 718 keer gelezen

RIVIERENLAND • Het Rode Kruis zoekt landelijk 1250 vrijwilligers om eerste hulp te verlenen. Ook in Gelderland zoekt de hulporganisatie hulpverleners voor evenementen op de locaties Rivierenland, Noord-West Veluwe, Berkelland, Driestromenland en Brummen-Eerbeek-Hall-Loenen (BEHL). 

Iedereen die zich aanmeldt, krijgt van het Rode Kruis een gratis uitgebreide EHBO-cursus. In ruil daarvoor zijn ze vier uur per maand beschikbaar.

Het afgelopen jaar zette het Rode Kruis landelijk meer dan vijfduizend vrijwilligers in op evenementen. Op grote evenementen, zoals de Zwarte Cross en de Nijmeegse 4 Daagse, maar ook op kleinschalige buurtevenementen.

Trainen voor een noodsituatie
Het Rode Kruis wil nu al extra vrijwilligers opleiden, zodat ze hun EHBO-diploma op zak hebben voor de evenementen in de zomer. Ook vindt de hulporganisatie het belangrijk om goed voorbereid te zijn op drukkere tijden. Dankzij alle evenementen waar het Rode Kruis actief is, zijn vrijwilligers klaar voor een echte noodsituatie, zoals een overstroming of aanslag.

Gratis EHBO-cursus
Geïnteresseerden krijgen een gratis EHBO-cursus van het Rode Kruis. Dat is een online-theoriecursus over bijvoorbeeld veiligheid, verbanden aanleggen en verstikking.

Daarnaast is er een praktijkdag, waarop echt wordt geoefend met handelingen als reanimatie en de stabiele zijligging. Na de EHBO-cursus kunnen deelnemers zich verder specialiseren, zodat ze kunnen helpen bij een grote evacuatie na een brand of overstroming

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de webpagina rodekruis.nl/aanmelden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar? Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenkingsdienst in het Klokhuis in Beesd voor twee jaar oorlog in Oekraïne Nieuws 24 feb, 18:21
• Studiomedewerkers van Kontakt Mediapartners tonen trots de drie gewonnen Awards.
Drie internationale awards voor Studio Kontakt Mediapartners Zakelijk 24 feb, 17:30

Download onze app