• Leerlingen van MPM in concert.
• Leerlingen van MPM in concert. Foto: Willem-Jan van Kranenburg

Leerlingen MPM laten van zich horen tijdens voorspeelmiddag

Nieuws 808 keer gelezen

geldermalsen • Muziekvereniging Prinses Marijke hield afgelopen zaterdag, 10 februari, weer haar jaarlijkse voorspeelmiddag. 

Onder leiding van vier docenten Aria en Willem (koper), Niek (saxofoons) en Peter (slagwerk) lieten maar liefst 22 leerlingen in 21 stukjes van zich horen. De aftrap met het toepasselijke lied, “haal het doek maar op”, werd gespeeld door de drie zusjes Esmee, Sylvie en Melissa op trompet en bugel. Later speelden ze ook nog solo. Met nog maar vijf lessen achter de rug speelde Aike al iets uit het hoofd op zijn bariton. 

Vera en Rosa speelden samen een “snell” stuk op trompet. Carlijn speelde de sopraan saxofoon en Jorrit de trombone. Duidelijk werd dat naast carnavalsmuziek ook heel mooi klassiek gespeeld kan worden op dit instrument. Sam speelde net als Femke en Susanna op bugel, en Robian op trompet, Lydia op alt saxofoon en Tycho ook op trompet een hele mooie solo. De zusjes Femke en Ilse speelden een pittig stuk samen op bugel. Ook de zusjes Vera en Esra speelden trompet. Een aparte rol was er voor de twee slagwerkers Ruben en Thomas. 

In een orkest zijn heel veel verschillende slagwerkinstrumenten, die allemaal geleerd moeten worden.  Afgesloten werd met een negental koperblazers onder leiding van dirigent Willem, waarbij naast al eerder genoemden ook Richard, Carlijn en Stijn meespeelden op trompet, bugel en euphonium. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Herdenkingsdienst in het Klokhuis in Beesd voor twee jaar oorlog in Oekraïne Nieuws 24 feb, 18:21
• Studiomedewerkers van Kontakt Mediapartners tonen trots de drie gewonnen Awards.
Drie internationale awards voor Studio Kontakt Mediapartners Zakelijk 24 feb, 17:30

Download onze app