• Expositie van kindertekeningen gemaakt op een iPad.
• Expositie van kindertekeningen gemaakt op een iPad. Foto: aangeleverd

Kindertekeningen gemaakt op de iPad; resultaat van cursus

Nieuws 679 keer gelezen

GELDERMALSEN • In de Pluk is een tentoonstelling te bewonderen van het resultaat van het werk gemaakt tijdens de cursussen ‘tekenen op je iPad voor kids’, onder leiding van kunstenaar en illustrator Ien van Laanen, mede bekend van haar tekeningen voor de covers van de Nederlandse Harry Potter uitgave. 

Naar aanleiding van een mooi gedicht of verhaal zijn verschillende groepen kinderen tussen tien en veertien jaar, gaan fotograferen, tekenen, schilderen en schrijven op een iPad. De kinderen zijn onder begeleiding van Ien met speciale teken-software aan de slag gegaan en kregen met veel plezier zowel de software als het creatieve proces van het bedenken, vormgeven en afwerken van een eigen affiche, beeld of boekomslag onder de knie. ‘Alles is mogelijk ! ’ zegt Ien. 

Ien van Laanen is illustrator, beeldend kunstenaar, en docent. Ze maakte illustraties voor verschillende bekende kinderboeken, werkte voor landelijke dagbladen en voor allerlei uitgevers en instanties. Ze gaf cursussen en seminars op de HKU en werkt nu met volwassenen en kinderen in de Pluk.

Deze cursussen en de expositie worden mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Welzijnwestbetuwe, de Bibliotheek Rivierenland en de PLUK.  De expositie is te zien in gebouw de Pluk, Rijksstraatweg 64, 4191SG, Geldermalsen. Van 25 januari tot en met 29 februari 2024. 

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Herdenkingsdienst in het Klokhuis in Beesd voor twee jaar oorlog in Oekraïne Nieuws 24 feb, 18:21
• Studiomedewerkers van Kontakt Mediapartners tonen trots de drie gewonnen Awards.
Drie internationale awards voor Studio Kontakt Mediapartners Zakelijk 24 feb, 17:30

Download onze app