Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jongeren buigen zich over energievraagstuk met S-TEC

Nieuws 440 keer gelezen

RIVIERENLAND • Op 10 en 11 april organiseert S-TEC in samenwerking met Hub Rivierenland en Hackathonopmaat.nl de tweede keer ‘24 uur van Rivierenland’. De kans voor jongeren om praktijkervaring op te doen.

Leerlingen en studenten vanaf 15 jaar uit de regio worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze innovatieve uitdaging, waarbij zij de kans krijgen om hun denk- en doekracht in te zetten voor een maatschappelijk relevant vraagstuk.

Zestig jongeren mogen deelnemen
Onder andere KWC-Culemborg, ORS Lek en Linge en ROC Rivor doen dit jaar weer mee aan deze challenge die zo’n zestig jongeren de kans biedt om buiten school te leren, nieuwe mensen te leren kennen en met andere scholen samen te werken.

Tijdens de slotdag op 11 april is er ook voor geïnteresseerde kans om de pitches van jongeren en de prijsuitreiking bij te wonen. 

Thema: energievraagstuk
Het vraagstuk draait om de toekomst van energie in Rivierenland. De prijs van traditionele energiebronnen stijgt en Betuwewind, eigenaar van zeven windmolens, wil samen met de andere coöperaties van Energie Samen Rivierenland in 2025 groene stroom in de markt zetten.

Het doel is duurzame wind- en zonne-energie lokaal op te wekken en te verbruiken, met minimale toegankelijkheid van externe bronnen. 

Vernieuwend onderwijs
De hackathon daagt de jongeren uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor het bereiken van consumenten en het stimuleren van energiegebruik op duurzame momenten.

Het project ‘24 uur van Rivierenland’ biedt niet alleen een unieke leerervaring buiten de schoolmuren, maar mogelijk ook kansen voor een bijbaan, een schoolproject als het profielwerkstuk, of als onderdeel van een stage.

Ruimte voor ontmoeting en ontspanning
Op deze dagen is er - naast het oplossen van complexe vraagstukken - ook ruimte voor nieuwe ontmoetingen, leuke energizers en in de avonduren geeft een dj de juiste beat.

In 2022 vond de eerste editie van deze hackathon plaats met o.a. praktijkvraagstukken van Rabobank West-Betuwe, gemeente Tiel, Alliander en De Vree en Sliepen. 

Meer informatie www.hubrivierenland.nl.


Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/361049/talentenlab-in-rivierenland
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/376039/staatsbosbeheer-plant-deze-winter-nieuw-bos-in-de-betuwe

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar? Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Herdenkingsdienst in het Klokhuis in Beesd voor twee jaar oorlog in Oekraïne Nieuws 24 feb, 18:21
• Studiomedewerkers van Kontakt Mediapartners tonen trots de drie gewonnen Awards.
Drie internationale awards voor Studio Kontakt Mediapartners Zakelijk 24 feb, 17:30

Download onze app