• Film over het turbulente huwelijk van Elvis en Priscilla.
• Film over het turbulente huwelijk van Elvis en Priscilla. Foto: Lingefilm

Biografisch drama, sprookjeshuwelijk en vrolijke janboel bij Lingefilm

Nieuws 483 keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm draait vrijdag 16 februari het waargebeurde drama One Life (20:30 uur, met vooraf een korte inleiding door Jos Slooter) en woensdag 21 februari (20 uur), over Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. 

Zaterdag 17 februari draait de nieuwe film van Sofia Coppola Priscilla (20.30uur) en zondag 18 februari (20 uur) over de lange relatie en het turbulente huwelijk van Elvis en Priscilla en woensdag 21 februari is er de hartverwarmende familiefilm Jippie No More! (14.30 uur) over liefde, vriendschap en familie.

One life
One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. 

Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt. Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn de rol van de jongere Nicholas.

Priscilla
Priscilla, de nieuwe film van Sofia Coppola (The Virgin Suicides, Lost in Translation), toont de onzichtbare kant van een van de grootste Amerikaanse mythes uit de popgeschiedenis: de lange relatie en het turbulente huwelijk van Elvis en Priscilla.

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-‘n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare, beste vriend. De film volgt Priscilla van een Duitse legerbasis tot aan Elvis’ droomlandgoed Graceland. 

Een gevoelig en betoverend portret over liefde, fantasie en roem. De film is gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley ‘Elvis & Me’.

Jippie No More!
Jippie No More! is een originele feelgoodfilm voor de hele familie, die laat zien dat liefde, vriendschap en familie best uitdagend kunnen zijn. Als Gail, de oudste zus van Jaap Peter (Jippie), gaat trouwen, komt de hele familie bij elkaar in het grote landhuis van opa Willem.

Samen willen ze er een groot feest van maken. Dat blijkt lastig als Jippie voor het eerst verliefd wordt op Lily, die meer oog lijkt te hebben voor zijn zusje Joe. Wanneer ook de rest van de familie tegen de welbekende gezinsperikelen aanloopt, lopen de spanningen hoog op. 

Maar als de trouwdag eindelijk aanbreekt, is het de liefde die iedereen weer samenbrengt. De film is opgenomen in Opijnen dat volop in beeld komt.

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

• Tweede wereldoorlog film waarin meer dan 600 kinderen worden gered.
• Jippie no more, met een paard van de Hartenhoeve.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar? Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Herdenkingsdienst in het Klokhuis in Beesd voor twee jaar oorlog in Oekraïne Nieuws gisteren
• Studiomedewerkers van Kontakt Mediapartners tonen trots de drie gewonnen Awards.
Drie internationale awards voor Studio Kontakt Mediapartners Zakelijk 24 feb, 17:30

Download onze app