• Het wordt makkelijker een vergunning aan te vragen voor evenementen.
• Het wordt makkelijker een vergunning aan te vragen voor evenementen. Foto: 123RF.com

Evenementen aanvragen in gemeente West Betuwe wordt vrij simpel

Nieuws 1.772 keer gelezen

GELDERMALSEN • Wordt het aanvragen van een vergunning voor een evenement straks een ‘fluitje van een cent’? Als het aan de gemeente West Betuwe ligt wel.

Regisseur vergunningen
Aldus verwoorde Tommie van Bragt dit onderwerp tijdens de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad die dinsdag 6 februari in het Klokhuis in Beesd gehouden werd. Tommie is regisseur vergunningen toezicht en handhaving APV en Bijzondere Wetten.

Vereenvoudigen
Samen met zijn afdeling heeft hij gezorgd voor de nodige vereenvoudigingen in het aanvragen van een vergunning voor een evenement. Voorbeelden daarvan zijn dat het aanmeldingsformulier inmiddels 75% minder inhoud heeft en dat het aanvraagformulier van negentien naar anderhalve bladzijde gegaan is.

Hulp van de afdeling
Het Veiligheids- en calamiteitenplan is nog wel zestig bladzijden. Maar volgens Tommy zijn niet al die bladzijden van toepassing en is het aan de organisatie om te bekijken welke onderdelen daarvan wel van toepassing zijn. “Onze afdeling kan daarbij helpen.”

Een kijkje nemen
“Wij willen met de organisatie om de tafel gaan, om samen ze vlot mogelijk door de aanvraag heen te lopen.” De afdeling van de gemeente die vergunningen voor evenementen behandelt is ook vast van plan om vaker een kijkje bij een evenement te gaan nemen.

Evenementencommissie
Ook hebben zij inmiddels een evenementencommissie in het leven geroepen, mensen van de gemeente gaan daarin samen met organisatoren van evenementen in overleg om oplossingen te zoeken, knelpunten op te lossen en natuurlijk ook elkaar informatie te verstrekken.

Nieuwsbrief
“We willen ook twee maal per jaar een nieuwsbrief over evenementen uit gaan geven en zoeken verbinding met de buur-gemeenten om te kijken hoe zij het doen.” Het koppelen van elkaars vrijwilligers kan ook een voordeel van deze samenwerking zijn.

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar? Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Herdenkingsdienst in het Klokhuis in Beesd voor twee jaar oorlog in Oekraïne Nieuws gisteren
• Studiomedewerkers van Kontakt Mediapartners tonen trots de drie gewonnen Awards.
Drie internationale awards voor Studio Kontakt Mediapartners Zakelijk 24 feb, 17:30

Download onze app