• De huidige locatie van Stichting Help Elkaar.
• De huidige locatie van Stichting Help Elkaar. Foto: Elly van Kuilenburg

Stichting Help Elkaar zoekt nieuw onderkomen

Nieuws 2.462 keer gelezen

GELDERMALSEN • Stichting Help Elkaar uit Geldermalsen is met spoed op zoek naar een nieuw onderkomen. De stichting heeft de afgelopen jaren een tijdelijke plek gehad in het gebouw bij het pompstation nabij het centrum van Geldermalsen. Echter, men moet plaatsmaken voor de bouw van sociale woningen. 

Penningmeester van de stichting, Leenhouts - Van den Bergh: “We zijn in gesprek met de gemeente met de vraag waar wij als stichting naar toe kunnen. Maar er zijn momenteel nog geen oplossingen gevonden. Op deze locatie kunnen we in elk geval niet blijven.”

Sociale minima helpen
Stichting Help Elkaar, opgezet door Marjon Mulder-van der Pol, heeft als doel om mensen en gezinnen die rond de armoedegrens leven te helpen met hun dagelijkse tekorten. Bij deze stichting kan men gratis boodschappen, brood, noodpakketten, verzorgingsproducten en kleding komen uitzoeken. Ook is er een Facebookpagina waarop sociale minima kunnen reageren op specifieke producten die men nodig heeft.

Als mensen met een glimlach weggaan ben ik tevreden“Als mensen met een glimlach weggaan ben ik tevreden”, vertelt Leenhouts - Van den Berg. Naast Stichting Help Elkaar zit ook Stichting Integreren doe je Samen! in hetzelfde gebouw. Zij helpen mensen verder met het inrichten van hun huis.

Ook welkom voor kopje koffie
Bezoekers van het pand worden hartelijk verwelkomd met een kopje koffie of thee en men kan rustig aanschuiven voor een praatje. Ook worden er soms activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom.

Lees meer?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/376582/ladies-day-bij-tennisvereniging-gltc-voor-stichting-help-elkaar

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Battle of the Boats voor jongeren: wie wint dit jaar? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Herdenkingsdienst in het Klokhuis in Beesd voor twee jaar oorlog in Oekraïne Nieuws 24 feb, 18:21
• Studiomedewerkers van Kontakt Mediapartners tonen trots de drie gewonnen Awards.
Drie internationale awards voor Studio Kontakt Mediapartners Zakelijk 24 feb, 17:30

Download onze app