Afbeelding
Foto: 123RF.com

Presentatie nieuwbouw gemeentewerf en provinciaal steunpunt in Rumpt

Nieuws 652 keer gelezen

REGIO • Gemeente West Betuwe en provincie Gelderland ontwikkelen samen een nieuwe gemeentewerf en provinciaal steunpunt aan de Boutensteinseweg 4 in Rumpt. Het ontwerp voor het gebouw en de buitenruimte is klaar. 

Op dinsdag 12 december tussen 17.00 en 20.00 uur kunnen buren en andere belangstellenden het ontwerp bekijken op een inloopbijeenkomst in het huidige gebouw aan de Boutensteinseweg 4.G

Op deze plek zit al lange tijd het provinciale steunpunt. Vanuit dit steunpunt doet de provincie haar uitvoerende taken aan de provinciale wegen, zoals de gladheidsbestrijding. Door samen te gaan werken vanuit deze locatie maken gemeente en provincie optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en het gebouw zelf. Door de centrale ligging kan de gemeente op een betere en efficiëntere manier de dienstverlening voor de inwoners uitvoeren. 

Groenste steunpunt
Het nieuwe gebouw wordt duurzaam. Gemeente streeft naar nul op de meter. Dat betekent dat er evenveel energie gebruikt wordt als er opgewekt wordt. Op het dak komen zonnepanelen. Het gebouw krijgt dak-, muur- en vloerisolatie en een optimaal ventilatiesysteem. Het sloopmateriaal gaan we zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. De buitenruimte om het gebouw krijgt een eigen wateropvang en groene inrichting.

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app