Openlucht bioscoop.
Openlucht bioscoop. Foto: nl.123rf.com

Kerstspektakel en dramafilm bij Lingefilm

Nieuws 495 keer gelezen

GELDERMALSEN • Deze week is de film Anatomy of a Fall te zien over een rechtzaak na een familiedrama. En kerstmis wordt nooit meer hetzelfde na het zien van André Rieu’s White Christmas. En milieuproblematiek en romantiek komen aan bod bij de film Une Année Difficile. 

Samuel met Sandra en slechtziende zoon Daniël wonen hoog in de Franse Alpen in een chalet in de film Anatomy of a Fall. Daar ligt opeens Samuel dood op zijn rug onder het balkon in de sneeuw. Wat is er gebeurd, een rechtszaak is nodig om licht op de zaak te werpen: is het de vrouw, de zoon, of gewoon een noodlottig ongeval? 

Een huwelijk wordt pijnlijk ontleed. LingeFilm draait komende week vrijdag 8 december het Franse rechtbankdrama Anatomy of a Fall 20.30 uur en woensdag 13 december 20.00 uur.

André Rieu’s White Christmas
Kerstmis wordt nooit meer hetzelfde na het zien van André Rieu’s White Christmas. Alle sneeuwwitte kerstclichés worden smaakvol opgediend in deze ruim twee uur durende voorstelling. Vanaf 19.30 muzikale inloop en gratis hapje in de pauze, aangeboden door Stichting Kunst en Cultuur West Betuwe. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 9 december om 20.00 uur.

Une Année Difficile
In Une Année Difficile hebben twee jongemannen, Albert en Bruno, zich aardig in de nesten gewerkt en zoeken naar een uitweg. Een groep milieuactivisten lijkt uitkomst te bieden, maar het dilemma tussen actievoeren en romantische liefde maakt het allemaal niet eenvoudiger.

Milieuproblematiek en romantiek in de licht komische feel-goodstijl van de makers van Intouchables. Te zien bij Lingefilm op zondag 10 oktober om 20.00 uur en dinsdag 12 december om 14.30 uur. Entree 9 euro / LingeFilm FanPas 6,50 euro.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app