• Er gingen maar liefst acht medailles naar BVL uit Geldermalsen.
• Er gingen maar liefst acht medailles naar BVL uit Geldermalsen. Foto: aangeleverd

Jeugd uit Geldermalsen haalde maar liefst acht medailles op NK Karate

Nieuws 2.305 keer gelezen

GELDERMALSEN • Vechtsportschool BVL Fighting wist zich op de kaart te zetten bij het Nederlands kampioenschap Karate 2023.

In het Landstede sportcentrum in Zwolle vond op 25 en 26 november het NK Karate plaats. BVL Fighting leverde dit jaar maar liefs twaalf deelnemende karateka’s in het onderdeel Kumite, waarvan er acht in de prijzen vielen. 

Onder leiding van coaches Bart van Leeuwen, Lean van Brenk, Jos Akkermans en Jens Akkermans nam een mooie delegatie van zes meiden en zes jongens in de leeftijd van 10 t/m 17 jaar deel aan dit toernooi. 

BVL’ers Gennesis Bernard Carrasco, Ise van Bommel, Sylvie de Bruin, Vince Hol, Sanne Hol, Benjamin van der Horst en Daghmawi Teklay behaalden allemaal de bronzen medaille. Keano Verwoert verdedigde zijn titel in een spannende finale en pakte de zilveren plak. 

Lynn van Leeuwen, Jayden Jansen, Rohan Ramsoedjas en Steven Broekman grepen helaas naast de prijzen, maar toonden zich gedegen tegenstanders. 

Eigenaar Bart van Leeuwen is trots op zijn vechters: ‘’We hebben mooie resultaten geboekt op dit NK. We zien groei en dat belooft nog meer moois in de toekomst. Hard trainen wordt beloond en het is fijn dat onze leerlingen dat ook echt zelf ervaren door deze resultaten.” 

Naast het NK is BVL Fighting op verschillende toernooien te vinden in binnen- en buitenland. Mede dankzij de steun van een aantal sponsoren wordt deelname aan deze toernooien mogelijk gemaakt. Zo reizen er straks twintig  BVL’ers begin volgend seizoen af naar Duitsland voor een uitgebreid meerdaags trainingskamp. 

Ook dragen de sponsoren een mooi steentje bij aan de uitrusting van de leden. Zo is de sport voor iedereen betaalbaar en worden de leden ondersteund in het waarmaken van hun semi topsport carrière. 

BVL Fighting is een vechtsportschool met ruim 220 leerlingen, die afstamt van Sportschool Bushido en inmiddels alweer tweeënhalf jaar hard aan de weg timmert. Ze bieden lessen in karate (Goju-Ryu) en kickboksen. De lessen worden gegeven in de gymzaal van middelbare school de Lingeborgh in Geldermalsen. 

Meer weten over vechtsportschool BVL Fighting? Zie voor meer info: www.bvlfighting.nl

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Eerder naar huis na darmoperatie is nu mogelijk.
Patiënten eerder naar huis na darmoperatie door nieuwe vorm van pijnbestrijding Nieuws 6 uur geleden
• Dit is burgemeester Tutein Nolthenius.
Dit is de juiste foto van burgemeester Tutein Nolthenius van Neerrijnen Nieuws 17 uur geleden
• Een landschap zonder windmolens.
Wordt het Lingelandschap wel voldoende beschermd? Nieuws 19 uur geleden

Download onze app