• Alwin van Deutekom – van Wees en Marianne van der Veer bij bouwplaats van Gastenhuis Geldermalsen.
• Alwin van Deutekom – van Wees en Marianne van der Veer bij bouwplaats van Gastenhuis Geldermalsen. Foto: Mike Raanhuis

Nieuw Gelders Gastenhuis in Geldermalsen in voorjaar van 2024

Nieuws 824 keer gelezen

GELDERMALSEN • Volgend jaar opent het zesde Gelderse Gastenhuis in Geldermalsen. Een nieuw liefdevol thuis voor mensen met dementie. 

Locatie managers Alwin en Marianne gaan dit huis leiden en staan te popelen om te beginnen. “Wij zijn echt voor maatwerk, voor persoonlijke aandacht en dat is gelijk wat het Gastenhuis zo mooi maakt.”

Gastenhuis Geldermalsen gaat straks een liefdevol thuis bieden aan mensen met dementie. Met ons opendeurenbeleid zorgen wij ervoor dat de bewoners zich zo thuis als mogelijk voelen. Zij kunnen namelijk gewoon de deur uit voor een ommetje, bezoek of boodschap. 

Bewoners die weleens verdwalen, krijgen desgewenst een gps-tracker mee, zodat ze eventueel opgehaald kunnen worden mocht dat nodig zijn. Marianne: “Uiteindelijk is het Gastenhuis het huis van onze bewoners, hier mogen zij leven zoals zij dat zelf willen. Dat wij vanuit ons daar kwaliteit aan mogen toevoegen, dat is geweldig mooi.”

Kwaliteit van leven
Bewoners richten hun eigen appartement in en bepalen zelf met wie zij omgaan en hoe zij hun dag indelen. Daarnaast bieden wij diverse activiteiten (op maat) aan.

 Marianne: “Kijk, wij gaan op zoek naar wat de bewoner nog zelf kan en wat we kunnen behouden. Het nuttig voelen, mee kunnen doen, onderdeel uit kunnen maken van ons allemaal, daar geloven wij heel sterk in; dat juist dát de kwaliteit van leven is. En dat reikt verder dan de voordeur van het Gastenhuis. Wij zijn een open huis en wij mogen onderdeel zijn van een dementievriendelijke maatschappij.” 

Alwin: “Vanmorgen had ik een gesprek met een dochter van een echtpaar dat mogelijk belangstelling heeft om hier te komen wonen. Zij gaf aan dat haar vader zo graag in de moestuin werkt, of dat hier dan ook mogelijk is? Toevallig hebben Marianne en ik het hier over gehad, wij willen in de tuin heel graag een deel inrichten als moestuin. Dus het antwoord was volmondig ‘Ja’.” 

De kracht van samen 
Gastenhuis Geldermalsen biedt straks 42 appartementen waarvan enkele voor (echt)paren. Het huis komt te liggen in de nieuwbouwwijk Lingedonk, vlakbij het station. Er komen open keukens waar de koks dagelijks verse maaltijden voor (en vaak ook samen met) de bewoners bereiden.

Marianne: “Laatst hadden wij onze eerste bewonersbijeenkomst en het is dan mooi dat wij de kracht van ‘samen’ kunnen benoemen. Samen is dan niet wij tweetjes, maar met het team, de mantelzorgers, de wijk, iedereen die betrokken is. Want sámen maken wij het Gastenhuis.”

Informatieavond voor bewoners
Interesse in wonen bij ons? Of interesse voor een familielid? Kom dinsdag 9 januari 2024 van 19.30 – 21.00 uur naar de informatieavond voor bewoners. Tijdens deze avond is het mogelijk om Alwin en Marianne vragen te stellen. Aanmelden kan via de website. 

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app