• Burgemeester en wethouder bij de benoeming dinsdag 28 november.
• Burgemeester en wethouder bij de benoeming dinsdag 28 november. Foto: aangeleverd

Wil Kosterman is de tijdelijke vervanger van wethouder Van Stappershoef

Nieuws 602 keer gelezen

WEST BETUWE • Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 28 november werd mevrouw Wil Kosterman benoemd als tijdelijk vervanger van wethouder Rutger van Stappershoef. Hierbij een foto van de nieuwe wethouder, nadat zij een bos bloemen overhandigd heeft gekregen van burgemeester Servaas Stoop. Onderstaand nogmaals het bericht dat vorige week (21 november jongstlede) werd verstuurd. 

Wethouder Rutger van Stappershoef gaat wegens persoonlijke familieomstandigheden met ziekteverlof. De fractie van Dorpsbelangen West Betuwe draagt Wil Kosterman voor als tijdelijk vervanger. De gemeenteraad besluit naar verwachting 28 november over de tijdelijke vervanging waarna de installatie van Kosterman kan plaatsvinden.

Tijdelijke vervanging
Burgemeester Servaas Stoop: “In goed overleg met Rutger hebben we samen besloten dat tijdelijke vervanging nu beter is. Dit is echt heel treurig voor Rutger en zijn familie. Deze stap is dan ook in hun belang. Wij wensen hen de komende tijd de benodigde kracht en wijsheid.”

“De afwezigheid van Rutger gaat naar verwachting nog enkele maanden duren. Met de voordracht van een tijdelijk wethouder, waar de gemeenteraad natuurlijk nog over moet besluiten, blijven we in deze periode als college op volle sterkte.”

Dorpsbelangen
Dorpsbelangen West Betuwe is blij dat Wil Kosterman bereid is Rutger van Stappershoef te vervangen. Fractievoorzitter Henk de Man: “Wij leven enorm mee met de situatie bij familie Van Stappershoef en wensen hen alle sterkte en kracht toe. Kosterman heeft ruime ervaring in de gemeentelijke politiek en kent zowel West Betuwe als Rutger goed.”

Vertrouwen
“Ze is vanaf 2014 wethouder geweest in Wijk bij Duurstede en heeft daarvoor vele jaren gewerkt als directeur bij wat nu Welzijn West Betuwe is. Als wethouder heeft zij veel ervaring en inhoudelijke kennis opgedaan die nodig is voor de directe voortzetting van de portefeuille van Rutger van Stappershoef. lk heb er alle vertrouwen in dat Wil met eenzelfde passie en bevlogenheid de ingezette lijn van Rutger de komende tijd goed kan voortzetten.”

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Eerder naar huis na darmoperatie is nu mogelijk.
Patiënten eerder naar huis na darmoperatie door nieuwe vorm van pijnbestrijding Nieuws 6 uur geleden
• Dit is burgemeester Tutein Nolthenius.
Dit is de juiste foto van burgemeester Tutein Nolthenius van Neerrijnen Nieuws 17 uur geleden
• Een landschap zonder windmolens.
Wordt het Lingelandschap wel voldoende beschermd? Nieuws 19 uur geleden

Download onze app