Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Architectuurlezing Santiago Calatrava door Renout Robbertz

Nieuws 363 keer gelezen

NEERIJNEN • Architectuurkunsthistoricus Renout Robbertz houdt op donderdag 14 december een kunstlezing over de wereldberoemde architect Santiago Calatrava.

Santiago Calatrava (geboren in 1951) is een Spaanse architect, ingenieur en beeldhouwer. Zijn werken zijn doorgaans een samensmelting van deze beroepen: ze zijn technisch hoogwaardig en hebben een kunstzinnige insteek. 

Calatrava heeft vooral veel bruggen en spectaculaire infrastructurele bouwwerken op zijn naam staan. Veel van zijn werken hebben een duidelijke icoonfunctie (onder andere in zijn geboorteplaats Valencia) en zijn niet de goedkoopste ontwerpen; niet zelden leiden zijn projecten tot grote controverse.

De grenzen van het architectonisch bereikbare
Calatrava probeert in zijn ontwerpen altijd de grenzen van het architectonisch bereikbare te zoeken. Waar deze zoektocht van deze wereldberoemde architect allemaal toe heeft geleid zal architectuurkunsthistoricus Renout Robbertz in deze lezing aan de belangstellenden helder maken.

Informatie
Aanvang: 14.00 uur. Kosten 12,50 euro. Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk. Voor informatie en reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app