Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Beheerder voor Huis Ophemert gezocht

Nieuws 2.298 keer gelezen

OPHEMERT • ‘Het dorp heeft goud in handen met zo’n bijzonder Kulturhus (ook wel Huis Ophemert genoemd)’, zegt Anja van Wezel-Sas, woonconsulent bij de Kernen, die eigenaar is van het gebouw. 

Onlangs vierden ze nog het tienjarig bestaan van het gemeenschapsgebouw. Echter vanaf januari is het Huis Ophemert zonder beheer en nu worden alle zeilen bijgezet om toch nog iemand te vinden. En mét spoed. 

Beheerders Ina en William Willekes
De huidige beheerders, Ina en William Willekes hebben besloten om per 1 januari hun coördinatorfunctie neer te leggen. Het enthousiaste echtpaar heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie in het verenigingsleven van Ophemert gelegd.

Ina: “Wat wij graag zelf aan het dorp willen meegeven, is de belangrijkheid van een plaats om elkaar te ontmoeten. Met elkaar ontmoeten ontstaan er nieuwe contacten en saamhorigheid in een dorp. Dat is toch het mooie van in een dorp wonen.” 

Afgelopen juni zou het echtpaar al stoppen. “We kunnen de beheerderstaken niet langer combineren met het werk dat we ernaast doen. Maar omdat er nog niemand was gevonden hebben we deze einddatum nog een half jaar verlengd tot 1 januari. Daarna blijven we nog wel actief betrokken bij het Huis Ophemert, maar dan als vrijwilliger.” 

Nieuwe beheerder gezocht
Het dorpshuis is dus met spoed op zoek naar een nieuwe parttime coördinator. En men heeft al van alles gedaan om deze te vinden. Maar zonder succes. En dat is jammer, want het Huis Ophemert kan niet zonder beheer.

En deze nieuwe beheerder hoeft de taken niet alleen te volbrengen. Er is een vrijwilligerspoule met mensen, die allerlei hand- en spandiensten verrichten. Zo zijn er bijvoorbeeld zes mensen die in de horeca meehelpen. Ina: “De bereidheid om te helpen is er altijd.” 

“En men hoeft het ook niet voor niets te doen. Er wordt betaald conform de Horeca CAO, maar werken als ZZP’er is bijvoorbeeld ook mogelijk.” Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar: avanwezel@dekernen.nl of bellen met 06 534 39305 (Anja van Wezel). 

Meepraten over de toekomst
Het bestuur van de Stichting Huis op Hemert organiseert binnenkort een avond voor dorpsgenoten op woensdag 6 december van 19.30 tot 21.30 uur. Men doet een beroep op bewoners om mee te denken over de toekomst van het dorpshuis en te voorkomen dat de deur op slot moet.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app